5 feb., 2014

Ai probleme cu tensiunea? Te poţi trata SIMPLU, cu RAZE de SOARE!

Stil de viaţă, Ştiri

Razele soarelui sunt cunoscute ca fiind un bun ajutor în rezolvarea problemelor de tensiune arterială, dar acum, cercetătorii britanici au descoperit şi în ce fel acţionează acestea asupa presiunii ridicate din vene.

Girl-Enjoying-Winter-Sun-1280x800-wide-wallpapers.net

Oamenii de ştiinţă spun că oxidul de azot depozitat în straturile superioare ale pielii reacţionează la contactul cu soarele, făcând vasele de sânge să se lărgească. Mai mult, oxidul trece treptat în sânge şi asta face tensiunea să scadă.

yoga-stretch-mountain-snow-628x363

„E o descoperire cu adevărat neaşteptată. Am crezut iniţial că soarele ajută mai mult din punct de vedere psihologic, oferind un confort optim organismului. Dar iată că soarele e ca un medicament în acest caz şi acţionează la fel de eficient ca unul. Pentru a avea o presiune arteriala bună, vă recomand băile de soare”, a spus Martin Feelisch, cercetătorul principal al acestui studiu şi profesorul catedrei de medicină experimentală a Universităţii din Southampton.

1024px-Warm_Winter_Sun_Bath

Din păcate, există şi un revers al medaliei. Terapia cu soare nu funcţionează dacă folosiţi creme cu protecţie solară, iar expunerea la razele UV pe perioade îndelungate poate provoca maladii grave ale pielii, precum cancerul.

Articole similare

Video emoționant! O femelă elefant a uimit planeta după ce a săpat 11 ore în pământ
AnimalZoo
Video emoționant! O femelă elefant a u ...
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunoscut! Află totul despre EXPERIENȚA DRAMATICĂ prin care a trecut: „Avea o față de șobolan, n-o să uit niciodată figura aia…”
EVZMonden
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunos ...
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. Şoc în media! Va exista o MUTARE LA PRO TV? Breaking news.
EVZ
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. ...
A apărut legea care execută silit românii cu datorii la întreținere. Vezi unde ajung apartamentele luate
CAPITAL
A apărut legea care execută silit rom ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.