9 aug., 2018

Alegerea furculiței cu care mâncăm dezvăluie un secret interesant

Stil de viaţă

Dacă vrei să mânânci mai puțin ai grijă ce  furculiță folosești. Ai  putea crede, de pildă, că o furculiță mare reprezintă  mijlocul cel mai  nimerit de consuma cu ea o mai mare cantitate de mâncare.

Lucrurile nu stau însă chiar așa.

Un experiment simplu,  realizat  într-un restaurant italian, a arătat ce se întâmplă dacă mai multor voluntari li se oferă furculițe de dimensiuni diferite. La o cantitate egală, însă nu foarte mare de mâncare, farfuriile arătau la final cel puțin surprinzător.

Astfel, o furculiță mică i-a împiedicat pe voluntarii experimentului respectiv să vadă cum scade nivelul de alimente din farfurie în timp ce mănâncă,  iar  percepția  eronată a ajuns la creier, care a procesat informația  ignorând senzația de sațietate, ceea ce i-a determinat să mănânce în continuare.

În schimb, voluntarii care au folosit furculițe  mari văzând că farfuria lor se golește o dată cu fiecare  înghițitură s-au oprit mai devreme din mâncat, astfel că   pe  farfurie, la final, a rămas mai multă mâncare.

Și dacă furculițele trebuie să fie mari pentru a putea slăbi…. farfuriile trebuie să  fie, dimpotrivă, mici.

Sfatul de a folosi farfurii  nu mai mari de 25 de centimetri atunci când mâncăm este în logica unui experiment bazat  pe același principiu.

Sigur, pentru cei care doresc să slăbească voința este extrem de importantă.

Și mai trebuie știu că pentru a putea supraviețui  nici nu avem nevoie de prea multă hrană.

Specialiștii atrag atenția și asupra faptului că senzația de sațietate nu apare imediat după masă, ci la aproximativ 30 de minute după ce ai mâncat, astfel este bine nu te grăbești atunci când stai mai masă.

Așadar, pe lângă regula privind   proporțiile corecte în ceea ce  privește carnea carbohidrații și legumele din farfuria ta, nu uita nici de acest principiu al minimalismului.

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.