9 Mar, 2018

Alimentele cu care previi îmbătrânirea creierului. Înlocuiește carnea cu acest super-aliment ca să ai mai multă materie cenușie

Stil de viaţă

Adoptarea dietei mediteraneene bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește și grăsimi sănătoase păstrează creierul tânăr chiar și la vârste înaintate, potrivit cercetătorilor americani.

Cercetările anterioare au făcut legătura între dieta mediteraneeană și riscul scăzut de Alzheimer. Pentru studiul curent, oamenii de știință s-au axat pe funcțiile cognitive ale oamenilor sănătoși și pe cum influențează regimul mediteraneean îmbătrânirea celulelor creierului.

“În cazul adulților sănătoși am reușit să identificăm o strânsă legătură între dieta mediteraneeană și îmbunătățirea funcției cognitive”, a explicat autorul studiului, Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York.

Pentru a înțelege mai bine legătura dintre regimul alimentar și sănătatea creierului, Yu și colegii săi au revăzut studii la care au participat 647 de adulți sănătoși. Participanții au competat chestionare referitoare la obiceiurile alimentare și au făcut teste RMN.

Rezultalele au arătat că cei care mâncau alimente specifice dietei mediteraneene aveau creierul mai mare în volum și aveau mai multă materie cenușie și albă.

Un consum mai mare de pește și unul mai scăzut de carne, caracteristic regimului mediteraneean a fost asociat cu creșterea în volum a creierului și a materiei cenușii. Cei care nu urmau dieta mediteraneeană aveau un creier mai bătrân cu cinci ani.

Articole similare

Au furat CĂȚELUL unei fetițe de 4 ani. Uite ce au făcut cu el după ce au aflat al cui este
AnimalZoo
Au furat CĂȚELUL unei fetițe de 4 ani ...
Adela Popescu, despre PRIMA EXPERIENTA SEXUALA! O sa ramai MASCA cand o sa vezi CINE a initiat-o in TAINELE AMORULUI
EVZMonden
Adela Popescu, despre PRIMA EXPERIENTA S ...
Avertisment oficial. PENSIILE românilor vor fi grav afectate!
CAPITAL
Avertisment oficial. PENSIILE românilor ...
Dancila ii scrie public lui Toader sa lamureasca urgent "lista lui Gadea". A aparut si prima reactie de la Comisia Europeana
InfoActual
Dancila ii scrie public lui Toader sa la ...

Lasa un comentariu