4 feb., 2014

Aromaterapia. Ce mirosuri te fac mai sănătos și mai deștept

Stil de viaţă

Mirosul este un simț de 10.000 mii de ori mai precis decât gustul, datorită multimudinii de receptori olfactivi din nasul uman. Când aceștia percep un miros, transmit informația mai departe, la creier. Puțini știu însă că partea creierului responsabilă cu amintirile și emoțiile este poziționată în apropierea celei care gestionează mirosul. Așa se face că o cină poate reprezenta preludiul unei nopți de amor. Totodată, unele mirosuri scad nivelul de stres, îmbunățățesc funcțiile cognitive și performanțele fizice. Cercertătorii au alcătuit o listă cu aromele cele mai benefice pentru sănătate.

Mirosul de măr verde pune capac poftelor alimentare necontrolate, susține doctorul Alan Hirsch, din Chicago. Acesta le-a dat pacienților săi obezi să miroasă arome de banană, măr și mentă și a observat că aceștia au slăbit în timp mai mult decât cei care nu au beneficiat de acest tratament.

Un studiu australian a demonstrat că și mirosurile de portocală sau lavandă au proprietăți miraculoase, mai ales când vine vorba de stres, având puterea de a reda calmul și relaxarea.

Rozmarinul acționează mai ceva ca lecitina, spun cercetătorii britanci de la Universitatea Northumbria. După expunerea la aroma rozmarinului, peste jumătate dintre studenții participanți la experiment au trecut cu brio un test de memorie

Menta nu doar că împrospătează respirația, dar poate reduce vizibil durerea, cred profesorii de la Centrul Medical al Universității din New York. Aceștia spun că menta funcționează cel mai bine în cazul durerilor de cap.

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.