27 Ian, 2018

Artrita reumatoidă este o boală dureroasă. Cum trebuie să ne protejăm articulațiile

Sănătate de la A la Z

Artrita reumatoidă este o boală relativ frecventă, ce afectează articulațiile. În această afecțiune se inflamează membrana sinovială, ce delimitează articulațiile. În articulații există niște formațiuni de țesut moale cu rol în stabilitatea și mobilitatea articulară.

Medicii americani au întocmit un set de sfaturi utile, pentru a ține piept artritei reumatoide.

Trebuie tot timpul să ne gândim la încheieturile noastre, chiar dacă nu avem dureri. Gândiți-vă mereu să evitați ridicarea obiectelor grele, împingeți ușa cu umărul, nu cu mâna și țineți cartea în palme, nu în degete.

Mâncați alimente bogate în Omega3, sunt foarte bune în artrita reumatoidă, plus că vă protejează de bolile cardiovasculare.

Încercați să faceți zilnic mișcare. O activitate zilnică vă va da energie, vă va binedispune și va fi grozavă pentru încheieturi. Și aici vorbim de plimbare, ciclism, înot, totul cu limită, fără exagerări. Sportul trebuie să fie plăcere, nu durere. O alternativă bună este yoga.

Renunțați la fumat. Fumatul este un factor important care deteriorează sistemul articular.

Alimentația trebuie alcătuită în așa fel încât să predomine legumele, iar psihicul are, de asemenea, un rol foarte important. Încercați să zâmbiți și să fiți cât mai pozitivi.

Uneori, artitrita reumatoidă se poate agrava, în cazul consumului de lactate și creveți. Totul diferă de la om la om, cel mai bine este să verificați ce vă face rău și, prin eliminare, să renunțați la alimentele care vă induc o stare de disconfort.

Medicul specialist vă va indica vitaminele și suplimentele necesare în artrita reumatoidă, iar uleiul de pește sigur se va afla pe listă, capsulele acestea reducând durerea și inflamația articulară.

Potrivit health.com, o soluție ar fi și acupunctura sau masajul terapeutic.

Articole similare

Acest cățel striga după ajutor. Finalul poveştii sale te va lăsa FĂRĂ CUVINTE!
AnimalZoo
Acest cățel striga după ajutor. Final ...
Showbiz-ul românesc, ZGUDUIT de cel mai recent SCANDAL! Ce a ajuns Alexandra Stan să facă din cauza BANILOR
EVZMonden
Showbiz-ul românesc, ZGUDUIT de cel mai ...
ROMÂNIA, VIZATĂ de PLANURILE MILITARE ale Rusiei. Bloomberg face anunțul SUMBRU despre VIITORUL țării. Ce IMPLICARE are PUTIN .
EVZ
ROMÂNIA, VIZATĂ de PLANURILE MILITARE ...
BREAKING NEWS: LOVITURĂ pentru BĂNCILE din România!
CAPITAL
BREAKING NEWS: LOVITURĂ pentru BĂNCILE ...
Un deputat isi justifica salariul de 9000 de lei pe luna: Un demnitar prost platit este vulnerabil la prostie si la coruptie
InfoActual
Un deputat isi justifica salariul de 900 ...

Lasa un comentariu