25 iun., 2018

Avertisment dat de medici! 1 milion de români suferă de această boală şi nu ştiu

Sănătate de la A la Z

Cel puţin un milion de români suferă de o boală pe care nici nu ştiu că o au. Afirmaţia aparţine  medicului primar pneumolog Florin Mihălţan. Este vorba despre  astmul bronşic, o afecţiune diagosticată din păcate la sub 40% din  pacienţii bolnavi. Şi asta pentru că boala este ascunsă, pacienţi  interpretează greşit ceea ce simt şi nu de puţine ori minimalizează acest lucru.

“(…)De bronhopneumopatia cronică obstructivă suferă 9,8% din populaţia României însă doar sub 40% sunt diagnosticaţi. Ronchopatia cronică apare până la 40-60% din populaţie, iar anual 12.000 de persoane sunt diagnosticate având cancer bronhopulmonar”, a precizat doctorul Florin Mihălţan, medic primar pneumologie, la conferinţa “Managementul Bolilor Pulmonare”.

Poluarea şi dependenţa de nicotină sunt principalele cauze care provoacă aceste afecţiuni şi deşi mulţi ştiu de acest lucru foarte puţini dintre ei au noţiuni concrete în acest sens ori  nu ţin cont de ele.

“Cancerul pulmonar reprezintă cea mai răspândită formă de cancer în România. ONU spune că o treime din acestea sunt previzibile, iar jumătate ar putea fi evitate. (…)

Controlul factorilor de risc asociaţi cu afecţiunile pulmonare, printre care fumatul sau poluarea, contribuie la reducerea incidenţei şi mortalităţii”, atrage atenţia medicul.

Articole similare

Video emoționant! O femelă elefant a uimit planeta după ce a săpat 11 ore în pământ
AnimalZoo
Video emoționant! O femelă elefant a u ...
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunoscut! Află totul despre EXPERIENȚA DRAMATICĂ prin care a trecut: „Avea o față de șobolan, n-o să uit niciodată figura aia…”
EVZMonden
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunos ...
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. Şoc în media! Va exista o MUTARE LA PRO TV? Breaking news.
EVZ
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. ...
A apărut legea care execută silit românii cu datorii la întreținere. Vezi unde ajung apartamentele luate
CAPITAL
A apărut legea care execută silit rom ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.