12 mart., 2018

Beneficiile extraordinare ale RIDICHILOR

Medicină alternativă

Vestitoare ale primăverii, ridichiile sunt legumele roșii și pline de viață, care aduc o mulțime de beneficii organismului uman. Cele mai aspectuoase din familia lor, atrăgătoarele ridichi roșii sunt bogate în vitamine și minerale și pot combate boli grave precum cancerul sau bolile de rinichi.

Ridichile conțin vitamina C, (100 de grame de ridichi asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) și potasiu (5%). Au cu un conținut mediu de vitamina B6, riboflavină, magneziu, cupru , zinc, fier și calciu. De asemenea, 100 de grame de ridichi conțin 1,6 grame de fibre.

Previn cancerul

Datorită conținutului de acid folic, vitamina C și antocianine, ridichiile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi și de stomac.

Reduc nivelul colesterolului
Ridichile au un conţinut mic de grăsimi saturate şi de colesterol, sporind imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decât indicate în curele de primăvară. Pe lângă gustul săţios al acestora, ridichile sunt ideale în cure de detoxifiere, alături de salata verde. Spălaţi foarte bine frunzele de salată verde şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi o legătură de ceapă verde şi ridichi mărunţite. Este recomandat să acriţi salata cu zeama de la o lămâie. Încercaţi să nu puneţi prea multă sare, deoarece aceasta reţine apa în ţesuturi. Pentru o dietă fără probleme consumaţi această salată de cel puţin trei ori pe zi. Ridichile vă taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp vă ajută în refacerea vitalităţii organismului.

Protejează sistemul digestiv
Ridichile roşii conţin antioxidanţi şi vitamina C, care sunt cu atât mai importante în acest sezon, când suntem mai expuşi riscului de a contacta gripa sau răceala. În plus, dacă e consumată frecvent, ridichea e un ajutor de nădejde pentru sistemul digestiv, întrucât aceasta conţine calciu, magneziu, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii.

Ridichea stimulează activitatea bilei ceea ce contribuie la buna funcționare a ficatului. Propietățile sulfuroase ale ridichilor ajută la reglarea producție de bilirubină. Fibrele din ridiche reglează funcționarea tractului instestinal și ajută astfel la eliminarea toxinelor din organism și previne constipația.

Curăță rinichii și combat bolile respiratorii

Ridichile foarte eficiente în prevenirea infecțiilor tractului urinar datorită efectului diuretic.

Ridichea functionează ca un decongestionat natural al căilor respiratorii ceea ce o face eficientă în tratarea infecțiile sinusurilor, bronșitei și astmului.

Articole similare

Povestea lui Tony te va IMPRESIONA până la lacrimi. Dovada incontestabilă de loialitate din partea lui, pentru stăpânul său, a uimit toată lumea!
AnimalZoo
Povestea lui Tony te va IMPRESIONA pân ...
ALERTĂ în BUCĂTĂRIE! Uite ce s-a întâmplat cu un concurent de la „Cine-i Chefu’?”
EVZMonden
ALERTĂ în BUCĂTĂRIE! Uite ce s-a în ...
Noi DEZVĂLUIRI referitoare la MOARTEA Mădălinei Manole. Au fost implicați….
EVZ
Noi DEZVĂLUIRI referitoare la MOARTEA M ...
Cel mai mare jaf din avuţia României. Am fi putut construi mii de kilometri de autostradă
CAPITAL
Cel mai mare jaf din avuţia României. ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.