31 Ian, 2018

Beneficiile uleiului de CIMBRU, acest antibiotic natural

Medicină alternativă

Cimbrul este o plantă veche, utilizată în medicină de greci, egipteni și romani. Este un arbust peren, care crește până la 45 centimetri înălțime, are frunze aromatice și flori de culoare violet pal sau albe.

Numele de cimbru vine din grecescul “thymos“, care înseamnă “parfum” și a fost folosit ca tămâie în templele grecești. Egiptenii foloseau cimbrul la procedurile de îmbălsămare.

În Evul Mediu, puneau o crenguță de cimbru când doreau să îndepărteze bolile.

Uleiul de cimbru este foarte puternic și nu trebuie folosit de gravide sau de cei cu hipertensiune arterială.

La masaj, se pun cantități infime, întrucât poate irita pielea.

Uleiul de cimbru este un puternic antibacterian și se folosește de cei cu probleme reumatice, cardiace, de hipertensiune. Este antiseptic, antispastic, cicatrizant, diuretic, expectorant, insecticid, stimulant, tonic și vermifug.

Uleiul esențial de cimbru întărește nervii, memoria, combate senzația de epuizare și depresie, fortifică plămânii și ajută la răceli, tuse, astm, laringită, sinuzită, guturai, tuse convulsivă, dureri de gât și amigdalite.

Uleiul de cimbru stimulează sistemul imunitar și luptă împotriva răcelii, combate gripa, infecțiile și frisoanele, însă este și un antiseptic urinar, foarte util în cistită și uretrită.

Având un efect de încălzire, uleiul de cimbru ajută în cazurile problemelor circulatorii, e bun în artrită, reumatism, gută, dureri musculare și entorse, dureri și leziuni din cauza unui sport. De asemenea, combate celulita, anorexia, obezitatea și edemul, leucoreea.

În terapia de vapori, uleiul de cimbru poate fi de ajutor în bronșită, tuse, probleme respiratorii, sinuzite, congestie, dureri musculare și alte dureri.

În masaj, uleiul esențial de cimbru vă poate ajuta în afecțiuni ca artrită, bronșită, răceală, gripă, tuse, gută, contuzii, eczeme, dureri musculare, obezitate, dureri și reumatism.

Uleiul de cimbru poate fi amestecat cu alte uleiuri esențiale precum bergamota, grepfrut, lămâie, lavandă, rozmarin și pin.

De obicei, veți găsi uleiul de cimbru încapsulat, pentru o mai bună și corectă administrare.

Aromoterapia se poate folosi zilnic, până la înlăturarea problemelor.

Articole similare

Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT DE GOALĂ încât un fan spus că NU MAI ARE NEVOIE DE PLAYBOY. Galerie foto.
EVZ
Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT ...
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHANNIS!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHA ...
Chinezii au lansat un satelit care va orbita Luna, cu un rol esenţial în prima misiune pe partea întunecată a astrului
InfoActual
Chinezii au lansat un satelit care va or ...

Lasa un comentariu