4 Ian, 2018

Care sunt VALORILE optime ale TENSIUNII ARTERIALE. Toți cred că idealul este 120/80 – GREȘIT

Ştiri

Mulți oameni cred că valorile normale ale tensiunii arteriale sunt 120/80. Potrivit celor mai recente decizii ale specialiștilor de la Asociația Societatea Europeană de Cardiologie, cifrele s-au schimbat semnificativ.

Noile norme au stabilit valorile optime ale unei tensiuni arteriale normale: 140/90.

Valorile se aplică persoanelor sănătoase, în cazul persoanelor mai în vârstă și al diabeticilor, valorile trebuie să fie ceva mai mici.

Știrea este foarte importantă, deoarece, de multe ori, când ne măsurăm tensiunea și vedem că a urcat la 140/90 credem că trebuie să ajungem de îndată la medic și să începem un tratament.

Acum, se pare că nu este nevoie, aceste valori ale tensiunii arteriale nu trebuie să ne îngrijoreze, nu suntem în pericol să facem vreun accident vascular sau stop cardiac.

Data viitoare când vă luați tensiunea, să știți că acestea sunt valorile normale. Pe de altă parte, mulți medici s-au declarat nemulțumiți de noile norme, susținând că o tensiune sub 140 reduce semnificativ riscul de atac cerebral și de afecțiuni cardiace, dar într-adevăr nu schimbă rata deceselor sau calitatea vieții.

Articole similare

Ești pregătit pentru o NOUĂ „AVENTURĂ”? GALERIE FOTO AMUZANTĂ
AnimalZoo
Ești pregătit pentru o NOUĂ „AVENTU ...
EXPLOZIV! Anamaria Prodan: “Cât m-a f…t pe mine ăsta, nu m-a f…t nimeni în viaţa mea”
EVZMonden
EXPLOZIV! Anamaria Prodan: “Cât m-a f ...
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, neconstituţională
CAPITAL
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, ne ...

Comentarii

  • Masurarea tensiunii arteriale e un act de mare curaj in Romania.Pentru ca suntem condusi de decapitati politici,avem tensiunea oscilatorie.Singurul remediu pentru poulatie e trimiterea acestor decapitati la cimitirul istoriei.