11 Oct, 2017

Ce BOLI ascunde uscăciunea pielii? Atenţie mare, poate fi ceva grav

Sănătate de la A la Z

Unele afecţiuni ale pielii se pot agrava atât iarna, cât şi vara. Dermatita atopică şi psoriazisul se numără şi ele printre cauzele uscării pielii. Adesea însă, ceea ce pare a fi luată drept o simplă uscăciune a pielii este, de fapt, o afecţiune dermatologică. Dermatita afectează gâtul,coatele,genunchii,încheieturile şi gleznele, iar psoriazisul se manifestă printr-o acumulare de piele uscată şi celule moarte ale pielii, care formează cruste.

Alte afecţiuni legate de pielea uscată sunt tulburările tiroidiene. Dacă organismul tău produce un nivel ridicat de hormon tiroidian, pielea devine uscată, fiindcă se reduce activitatea glandelor sudoripare şi sebacee, care ajută la eliminarea toxinelor prin traspiraţie, respectiv a sebumului.

Iată de ce atunci când observi că ai pielea prea uscată, este bine să apelezi la un dermatolog. În caz contrar, este posibil să tratezi efectul şi nu cauza problemei, care poate fi atât externă, cât şi internă.

Mai mult, există o mulţime de produse de îngrijire personală care afectează pielea, cum ar fi săpunurile, deodorantele şi şampoanele, şi care pot usca pielea şi scalpul.

Este bine să vă orientaţi spre produse de curăţare cât mai naturale, iar uleiul de cocos este o variantă ideală, reuşind să hidrateze pielea mai bine decât oricare alt produs cosmetic scump.

Articole similare

„Tu eşti mămica mea?” Mânzul crede că mama lui e un ursuleţ de pluş
AnimalZoo
„Tu eşti mămica mea?” Mânzul cred ...
Andra a recunoscut ceea ce multi banuiau! Detalii INCREDIBILE despre CERTURILE din familia Maruta. Uite ce se intampla in CASNICIA celor doi
EVZMonden
Andra a recunoscut ceea ce multi banuiau ...
Catastrofă DE PROPORȚII! Avertismentul geologilor este APOCALIPTIC: „Se poate DESPRINDE de continent” Din păcate, nu se poate face NIMIC.
EVZ
Catastrofă DE PROPORȚII! Avertismentul ...
Locurile de miliarde de euro din România. Nicio altă ţară din Europa nu deține atât de multe resurse
CAPITAL
Locurile de miliarde de euro din Români ...
VIDEO. Peştele pescar: animalul bizar cu un proces de împerechere şi mai bizar care a uluit biologii. ''Nu am mai văzut nimic asemănător''
InfoActual
VIDEO. Peştele pescar: animalul bizar c ...

Lasa un comentariu