29 Iun, 2017

Ce efect are cafeaua asupra siluetei

Ştiri

Cofeina i-a ajutat pe șoarecii obezi să slăbească prin faptul că le-a redus apetitul și le-a crescut consumul de energie, potrivit unui studiu publicat de revista britanică Nature citată de EFE.

Studiul, condus de profesorul Guo Zhang de la Universitatea Huazhong de Știință și Tehnologie din Wuham (China), a reușit să identifice câteva circuite neuronale implicate în acest efect, dezvăluind noi date ale mecanismelor prin intermediul cărora cofeina reglementează metabolismul.

Consumul de cofeină a fost dintotdeauna legat de pierderea în greutate, însă motivul acestui efect era până acum necunoscut de cercetători.

Pentru a înțelege această asociere, profesorul Zhang și echipa lui au început să urmărească activitatea receptorilor de adenozină — care sunt blocați de cofeină — în regiunea creierului numită hipotalamus și care reglementează echilibrul energetic al mamiferelor.

Cercetătorii au observat că administrarea de cofeină la șoarecii obezi a dus la o diminuare a ingerării de alimente și a greutății corporală precum și la creșterea consumului energetic.

Potrivit studiului, cofeina provoacă acest efect asupra receptorilor de adenozină și determină eliberarea de oxitocină, un cunoscut regulator al metabolismului energetic.

Studiul notează că dozele de cofeină administrate au fost foarte mari (60 mg/kg, care ar echivala la între 24 și 36 cești de cafea), fapt ce limitează aplicarea acestui potențial tratament la oameni.

Articole similare

Un piton a MURIT dupa ce a ÎNGHIȚIT un porc spinos!
AnimalZoo
Un piton a MURIT dupa ce a ÎNGHIȚIT un ...
EXCLUSIV! Mioara Roman și-a DESCHIS sufletul și a vorbit în premieră de fostul ei soț, Petre Roman! Marele ei regret în viață are legătură cu celebrul politician!
EVZMonden
EXCLUSIV! Mioara Roman și-a DESCHIS suf ...
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, neconstituţională
CAPITAL
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, ne ...

Lasa un comentariu