18 ian., 2018

Ce lucruri DEZVĂLUIE menstruația despre starea ta de sănătate

Sănătate de la A la Z

Dacă aveți cheaguri de sânge, nu este ceva neobișnuit. Un flux mare al menstruației poate duce la formarea de cheaguri. De obicei, sunt fie de un roșu întunecat, fie foarte deschis.

Cheagurile vin în diverse dimensiuni. Cele de mărimea unor stafide nu trebuie să vă îngrijoreze. Însă cele mai mari decât o monedă este bine să vă pună pe gânduri, pot fi semnul unei dereglări sau chiar a unei sarcini pierdute.

O menstruație foarte abundentă și care ține mult poate fi semnul unui fibrom uterin, a polipilor sau a ovarelor polichistice.

Obezitatea poate duce la un flux abundent, întrucât kilogramele în plus cresc nivelul de estrogen din organism.

Dacă vă curg picături între menstre. Majoritatea femeilor au cicluri lunare regulate, cu menstruație la 4 săptămâni, care ține între 3 și 7 zile. Dacă se întâmplă să mai curgă câteva picături de sânge între menstre, nu este întotdeauna un semnal de alarmă. Pot fi de vină chisturile benigne, fibroamele sau este doar un efect secundar al administrării de anticoncepționale.

Dacă aveți crampe puternice. Uterul este, practic, un mare mușchi. Când începe să se contracte în timpul menstruației, apar crampele. Dacă simțiți și dureri puternice lombare sau ombilicale, puteți avea endometrioză.

Dacă menstruația lipsește, de vină pot fi: problemele tiroidei, întrucât schimbările hormonale pot determina ovulația neregulată. Menstruația poate dispărea și dacă faceți antrenamente intense și dacă slăbiți mult, într-un timp scurt, întrucât se diminuează și producția de estrogen.

Articole similare

Video emoționant! O femelă elefant a uimit planeta după ce a săpat 11 ore în pământ
AnimalZoo
Video emoționant! O femelă elefant a u ...
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunoscut! Află totul despre EXPERIENȚA DRAMATICĂ prin care a trecut: „Avea o față de șobolan, n-o să uit niciodată figura aia…”
EVZMonden
Cristina Cioran, AGRESATĂ de un necunos ...
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. Şoc în media! Va exista o MUTARE LA PRO TV? Breaking news.
EVZ
ANTENA 1 ÎŞI ÎNVINGE MAREA RIVALĂ. ...
A apărut legea care execută silit românii cu datorii la întreținere. Vezi unde ajung apartamentele luate
CAPITAL
A apărut legea care execută silit rom ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.