13 iun., 2018

Ce remedii avem la îndemână când căldura devine insuportabilă

Sănătate de la A la Z

Excesul de căldură ne provoacă nu doar disconfort, ci ne pune chiar viaţa în pericol. Organismul nostru se angajează pe timp de caniculă într-o luptă teribilă pentru a se asigura că îşi menţine temperatura la care funcţionează normal.

Va transpira din greu, însă va pierde în felul acesta şi cantitatea necesară de nutrienţi. Simptomele nu vor întârzia să apară şi te vei simţi moleşit. Starea generală de rău se poate accentua progresiv până la leşin. Ne simţim extenuaţi, confuzi, avem greaţă, dureri de cap şi privirea înceţoşată. Vor avea de suferit mai mult persoanele cardiace, cei cu probleme mintale, copiii şi bătrânii. Devenim nervoşi, anxioşi din cauza temperaturii crescute, şi asta pentru că, în creierul nostru, procesele chimice nu mai funcţionează normal.

Ne confruntăm cu stări depresive şi o oboseală greu de ignorat, astfel că reuşim cu mare greutate să facem faţă activităţilor de zi cu zi. Pentru că prin transpiraţie pierdem minerale, să nu ne mire că vom avea crampe musculare, ştiut fiind faptul că lipsa de sodiu periclitează funcţionarea muşchilor.

Hidratarea este indispensabilă

Nevoia de hidratare creşte în perioadele caniculare, astfel că nu este exagerat să bem chiar şi pînă la patru litri de apă pe zi. Inima se mobilizează în această luptă cu temperaturile mari şi pentru a restabili tensiunea la valorile normale ale organismului ea va bate mai repede, iar tensiunea arteriară scade. Persoanele care au probleme cu tensiunea arterială sunt vulnerabile, existând riscul de a face un atac de cord.

Tenul suferă şi el din cauza transpiraţiei excesive erupţiile cutanate fiind consecinţa cea mai probabilă.

Să nu uităm de ochelarii de soare în această perioadă, pentru ne sunt mare ajutor în lupta cu radiiţiile ultraviolete. Aceştia trebuie să respecte însă standarde de calitate pentru a ne fi de un real folos, fiind deci necesară achiziţia lor de magazinele de specialitate. În lipsa acestei protecţii riscăm să facem cataractă sau să ne deteriorăm retina, fiind posibilă apariţia de leziuni.

Limitaţi efortul fizic

Efortul trebuie redus la minimum în aceste zile, iar expunerea la soare trebuie limitată. Dacă totuşi activităţile cotidiene nu ne permit repaus în intervalele de timp când soarele arde puternic, protecţia corpului devine indispensabilă.

Nu plecăm de acasă fără apă pentru a ne putea hidrata şi nici fără a avea corpul acoperit cu haine din ţesături naturale, subţiri şi de culoare deschisă. Capul trebuie acoperit, de asemenea.

Articole similare

Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de elefant PLÂNGE CU LACRIMI, dupa ce a fost respins, violent, de mama sa
AnimalZoo
Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de el ...
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt impreuna de 12 ani, putini stiu cum arata – FOTO
EVZMonden
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt ...
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, GOALĂ. Au fost ascunse ZECI DE ANI. Cele mai INDECENTE IPOSTAZE ale anilor '60 - GALERIE.
EVZ
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, G ...
Declaraţie şocantă: Românii vor câştiga mai mult, dar o vor duce mai prost. Când va avea loc declinul
CAPITAL
Declaraţie şocantă: Românii vor câ ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.