17 aug., 2015

Ce se întâmplă cu bărbații când au prea puțin testosteron?

Intimitate

Principalul “combustibil” al per­formanţelor sexuale masculine este testosteronul, hormon responsabil atât de trăsăturile specifice bărbaţilor (musculatură, voce groasă, pilozitate), cât şi de libido.

Este normal ca apetitul sexual să scadă după 20 de ani, însă variază de la bărbat la bărbat. Principalul factor ce regleză cheful de sex (în 90% din cazuri) este testosteronul, care începe să fie secretat în adolescenţă şi care poate fi afectat de mai mulţi factori de-a lungul vieţii, printre care lipsa somnului, stresul, depresia sau anumite medicamente.

“Medicamentele pentru schizofrenie şi depresie cresc nivelul de prolactină, care blochează acţiunea testosteronului.” Hormonul în sine este secretat în cantităţi normale, însă acţiunea lui este inhibată”, explică Dan Pereţianu, medic endocrinolog sexolog la Clinica Medicală Povernei din Bucureşti.

Obezitatea şi circulaţia proastă a sângelui provoacă disfuncţie erectilă

Nivelul de testosteron nu este singura cauză a disfuncţiilor sexuale, ci şi proasta circulaţie a sângelui, prin incapacitatea arterelor de a se dilata.
“Ateroscleroza face ca vasele de sânge să nu se dilate la momentul dorit. Astfel, apar disfuncţiile erectile. Diabetul, tulburările vasculare, obezitatea, dar şi nivelul ridicat de colesterol sunt alte boli care afectează erecţia”, adaugă medicul.

REŢETĂ

Problemele se pot trata cu medicamente

Două analize pot stabili cauza problemelor în pat: una care arată gradul de vascularizare peniană (se face o injecţie intrapeniană) şi un set de analize hormonale, care stabilesc concentraţia de hormoni din sânge. Medicul poate recomanda mai multe tipuri de investigaţii, în funcţie de complexitatea fiecărui caz.

“Eu recomand şase analize: pentru testosteron, IGF1, prolactină, FSH, LH şi
estradiol. Analiza nu necesită o pregătire prealabilă şi, în general se face dimineaţa, fără să fie nevoie să vă abţineţi de la mâncare”, explică medicul Pereţianu. În funcţie de rezultat, se stabileşte tratamentul hormonal.

“Dacă ai un nivel scăzut de testosteron se prescrie un tratament cu testosteron. Dacă ai un nivel mare de prolactină (hormon care inhibă acţiunea testosteronului), se prescrie un tratament antiprolactinic”, explică endocrinologul.

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.