13 Feb, 2018

Crezi că-ți pierzi memoria, dar răspunsul e în frigider. Alimente care perturbă CREIERUL, fără să-ți dai seama

Stil de viaţă

Sunt periculoase și trebuie eliminate din dietă.

Creierul uman este un organ uimitor, dar fragil. De cele mai multe ori, în loc să ne protejăm această parte esențială a organismului nostru, îi facem rău, inconștient.

Cel mai mult ne atacăm creierul la nivel alimentar. Unii factori perturbatori sunt cunoscuți, alții sunt ascunși. Tocmai aceștia ascunși sunt cei mai periculoși, ne distrug creierul fără să realizăm.

E bine așadar să știm ce dușmani alimentari ascunși avem, care ne perturbă activitatea cerebrală. E bine să îi dați uitării și să integrați în dieta dv. zilnică alimente care sunt benefice bunei funcționări a creierului, ca de exemplu: nuci, somon, alge și avocado. Sunt recomandate și jocurile care pun mintea la treabă: șah și puzzle, activități care vă ajută să reduceți eventualele leziuni ale creierului.

Pentru a preîntâmpina deteriorarea memoriei, vă prezentăm alimentele periculoase, care trebuie eliminate din dieta dv. chiar de astăzi.

Zahărul. Când consumați zahăr în exces, creierul nu mai absoarbe proteinele, iar asta îi afectează în mod direct dezvoltarea, spune un studiu al OMS.

Glutenul. Se găsește în făina rafinată, în paste și orez, este un element inflamator pentru creier și are o sumedenie de efecte iritante, cum ar fi dureri de cap, anxietate și chiar depresie, spune David Perlmutter, neurolog și autor al studiului ”Creier de pâine”.

Grăsimile trans. Oamenii mai în vârstă, care au avut multe grăsimi trans în dieta lor observă că memoria începe să îi lase, iar creierul se micșorează, potrivit unui studiu publicat în revista Neurologie.

Tofu. Consumul în exces are ca efecte pierderea memoriei, în special la persoanele trecute de 68 de ani, indică un studiu publicat de Demențe și Tulburări Cognitive Geriatrice.

Îndulcitorii. Sunt extrem de dăunători, conțin o sumedenie de chimicale și substanțe care atacă în timp creierul. Un studiu publicat de Universitatea din California arată că șoarecii de laborator care au fost injectați cu îndulcitori se plimbau prin labirint mai lenți și mai nepricepuți decât înainte.

Articole similare

Caprita rautacioasa e de neoprit! VIDEO | Nimeni nu vrea sa se mai joace cu ea!
AnimalZoo
Caprita rautacioasa e de neoprit! VIDEO ...
IMAGINI INCENDIARE cu Ducesa de Cambridge și băiatul nou-născut / FOTO în articol
EVZMonden
IMAGINI INCENDIARE cu Ducesa de Cambridg ...
REVENIRE SPECTACULOASĂ la TV al unei VEDETE. Toate detaliile au fost puse la punct.
EVZ
REVENIRE SPECTACULOASĂ la TV al unei VE ...
OLGUȚA Vasilescu, SECRET ca să faci BANI!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, SECRET ca să faci BA ...
Festivalul Filmului European ia pulsul Europei
InfoActual
Festivalul Filmului European ia pulsul E ...

Lasa un comentariu