1 iul., 2015

Cum depăşeşti o traumă? Metoda neobişnuită pe care o recomandă specialiştii

Stil de viaţă, Ştiri

Traumele sunt acele experienţe pe care nu vrei să le aminteşti. Majoritatea specialiştilor recomandă pastile pentru dormit, deoarece, cred că odihna te va face să treci mai uşor peste experienţele neplăcute.

Deoarece în timpul somnului, creierul, depozitează amintirile importante în memoria de lungă durată, există riscul apariţiei amintirilor intruzive şi a amintirilor neplăcute legate de aceste experienţe.

Paradoxal, cercetătorii sfătuiesc că o perioadă în care pacientul este depravat de somn este benefică pentru el deoarece împiedică amintirile intruzive să apară declanşasate de anumiţi stimuli. Pentru a demonstra acest lucru, aceştia au pus un film emoţionant pentru două grupuri de oameni. Cei care nu au dormit în noaptea respectivă, au fost mult mai puţin înclinaţi să aibă amintiri intruzive decât cei care au dormit.

Dr. Kate Porchet este de părere că foarte mulţi pacienţi primesc sedative după o experienţă traumatizantă, însă acest lucru este periculos deoarece în timpul somnului se reglează memoria emoţională.

Deoarece traumele sunt foarte greu de replicat în laborator autorii studiului speră să găsească mai multe informaţii legate de somn şi de cum afectează acesta amintirile oamenilor.

A.

Articole similare

Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de elefant PLÂNGE CU LACRIMI, dupa ce a fost respins, violent, de mama sa
AnimalZoo
Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de el ...
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt impreuna de 12 ani, putini stiu cum arata – FOTO
EVZMonden
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt ...
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, GOALĂ. Au fost ascunse ZECI DE ANI. Cele mai INDECENTE IPOSTAZE ale anilor '60 - GALERIE.
EVZ
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, G ...
Declaraţie şocantă: Românii vor câştiga mai mult, dar o vor duce mai prost. Când va avea loc declinul
CAPITAL
Declaraţie şocantă: Românii vor câ ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.