29 Dec, 2017

Cum ne MENȚINEM colesterolul la cote normale, în perioada de SĂRBĂTORI

Sănătate de la A la Z

Colesterolul o poate lua ușor razna, dacă nu avem grijă, mai ales în această perioadă a Sărbătorilor, când petrecerile sunt în lanț, bunătățile nu lipsesc, iar alcoolul ne îmbie.

Este esențial să nu uităm că alcoolul, dulciurile și cărnurile ne pot urca rapid valorile colesterolului. De aceea, este foarte important ca orice festin gastronomic să fie urmat de mișcare. Plimbări lungi, în ritm alert, de cel puțin o oră. Fără popas de vin fiert!

O altă variantă este dansul. Sau ce alt tip de mișcare vă este la îndemână. Schi, patinaj sau înot. Obligatoriu masa bogată trebuie urmată de mișcare.

Reduceți numărul țigărilor în această perioadă, acest viciu contribuie la creșterea valorilor colesterolului rău și a trigliceridelor din organism.

Nu combinați băuturile alcoolice și limitați-vă la 2 pahare.

Pentru a ne menține valorile normale ale colesterolului, trebuie evitat consumul băuturi răcoritoare dulci precum și al dulciurilor care duc la creșterea colesterolului LDL. Totuși, dacă ai poftă de ceva dulce, poți mânca ciocolata neagră, fiindcă aceasta îmbunătățește nivelul HDL și al trigliceridelor și scade nivelul LDL.

Este indicat să eliminăm din alimentație grăsimile saturate, cum sunt prăjelile, maionezele, produsele de patiserie, mezelurile și carnea grasă. Acestea cresc colesterolul „rău“ și, în timp, pot provoca blocarea arterelor.

Se recomandă consumul grăsimilor nesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului din sânge. Grăsimile nesaturate se găsesc în pește, mai exact în somon, păstrăv, hering, semințe, nuci și uleiul de porumb, cel de floarea-soarelui, dar și în măsline.

De exemplu, somonul conține acizi grasi Omega-3, care împiedică depunerea colesterolului pe artere și asigură creșterea nivelului de colesterol „bun“.

Creșteți consumul de fructe și legume proaspete, acestea sunt ideale pentru menținerea unui nivel optim al colesterolului.

Nu uitați că un colesterol mărit este principala cauză de apariție a bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic.

Articole similare

Incredibila poveste care îți taie RĂSUFLAREA! „E ridicol şi scandalos” / VIDEO
AnimalZoo
Incredibila poveste care îți taie RĂS ...
Andreea Berecleanu, despre DIETA care o menține TÂNĂRĂ : „Mă îngrijesc așa cum fac toate femeile românce”
EVZMonden
Andreea Berecleanu, despre DIETA care o ...
Esca ARE PROBLEME CU LEGEA. Bomba anului în peisajul media. Lovitura vine de la O FEMEIE. Breaking news.
EVZ
Esca ARE PROBLEME CU LEGEA. Bomba anului ...
ALERTĂ: Un suc românesc toxic a fost retras de pe rafturile unui celebru supermarket
CAPITAL
ALERTĂ: Un suc românesc toxic a fost r ...
Iohannis ii cere demisia Vioricai Dancila: Nu face fata functiei de premier
InfoActual
Iohannis ii cere demisia Vioricai Dancil ...

Lasa un comentariu