17 apr., 2015

Cum să mânânci corect legumele : crude sau gătite?

Ştiri

Legumele sunt esențiale pentru organism, însă potențialul maxim de nutrienți pe care îl extragem din acestea poate fi atins dacă le gătim sau le mâncăm proaspete. Depinde de legumă. Iată cum trebuie să le prepari

Broccoli – crud

Căldura distruge enzimele din broccoli, care contribuie la formarea sulforafanului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această substanță blochează celulele canceroase și le împiedică să se multiplice. De asemenea, acesta te ferește și de cancerul de stomac.

Morcovii – gătit

Studiile au arătat că morcovii conțin betacaroten, iar nivelul lor crește atunci când aceștia sunt gătiți. Betacarotenul este un antioxidant pe care organismul îl transformă în vitamina A. Sistemul reproducător, vizual și imunitar îți vor mulțumi dacă mâncați morcovii din supă

Spanacul – crud

Spanacul crud consumat de gravide are un rol important în dezvoltarea bebelușilor. Vitamina B9 acționează în special la nivelul celulelor

Ardei gras – crud

Ardeiul gras conține de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C este instabilă în căldură focului și este cel mai bine dacă este ingerată în stare naturală. Cel mai bine este să le mânânci ca pe niște stix-uri naturale.

A.

 

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratuite de la stat: Judeţul Timiș
CAPITAL
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratu ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.