19 sept., 2014

Cum să ții în frâu tensiunea arterială fără medicamente

Sănătate de la A la Z

Aproximativ 80 % din decesele cauzate de bolile cardiace pot fi prevenite prin controlul eficient al factorilor de risc, susțin specialiștii, care fac apel la prevenție.

Președintele Societății Române de Hipertensiune, Maria Dorobanțu, a declarat că hipertensiunea arterială este foarte frecventă în România, 4 din 10 persoane adulte prezentând această afecțiune. “Românii află uneori întâmplător că au această afecțiune și nu sunt convinși că după ce le scade tensiunea trebuie continuat tratamentul toată viața”, a spus Dorobanțu.

Ea a atenționat asupra factorilor de risc și a susținut că educația pentru prevenirea hipertensiunii arteriale ar trebui să înceapă din școală. “Trebuie să educăm generațiile tinere să se miște cât mai mult, să nu se îngrașe, să comunicăm cu producătorii de alimente pentru a reduce cantitatea de sare”, a mai spus președintele SRH.

În opinia acesteia, în școli ar trebui făcute ore de educație sanitară.

“În România sunt peste 60% persoane supraponderale și obeze. Numărul acestora s-a dublat în ultimii 7 ani”, a declarat Maria Dorobanțu.

Ea a susținut că românii consumă pe zi de aproximativ trei ori mai multă sare decât este admis. “Românii consumă cam 14-15 grame sare/zi, față de 4-6 grame cât ar trebui”, a spus Dorobanțu.

Prezentă la conferință, Roxana Darabont, secretarul Societății Române de Hipertensiune, a spus că potrivit studiilor realizate de societate peste 40% din populația României are hipertensiune arterială.

Conferința de presă a avut loc în cadrul Congresului Societății Române de Hipertensiune la care participă 100 de speakeri naționali și internaționali, dintre care peste 70 de profesioniști reputați ai cardiologiei internaționale.

Articole similare

Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de elefant PLÂNGE CU LACRIMI, dupa ce a fost respins, violent, de mama sa
AnimalZoo
Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de el ...
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt impreuna de 12 ani, putini stiu cum arata – FOTO
EVZMonden
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt ...
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, GOALĂ. Au fost ascunse ZECI DE ANI. Cele mai INDECENTE IPOSTAZE ale anilor '60 - GALERIE.
EVZ
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, G ...
Declaraţie şocantă: Românii vor câştiga mai mult, dar o vor duce mai prost. Când va avea loc declinul
CAPITAL
Declaraţie şocantă: Românii vor câ ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.