6 Mar, 2017

De ce nu e bine să speli carnea înainte să o gătești

Stil de viaţă

Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spală înainte de a fi preparat.

Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.

Carnea crudă de pui conţine Campylobacter, una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţiiŞtiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.

Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde sunt conduse de apă. Apa este aşadar cel mai bun transportor pe care această bacterie îl poate avea.

Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul la temperatură ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.

 Desigur, este redundant de a preciza că igiena rămâne centrală în tot procesul de gătire. Dacă aveţi în casă un termometru de carne, îl puteţi folosi pentru a vă asigura că temperatura cărnii atinge cel puţin 74 de grade Celsius.

Articole similare

Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT DE GOALĂ încât un fan spus că NU MAI ARE NEVOIE DE PLAYBOY. Galerie foto.
EVZ
Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT ...
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHANNIS!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHA ...
Chinezii au lansat un satelit care va orbita Luna, cu un rol esenţial în prima misiune pe partea întunecată a astrului
InfoActual
Chinezii au lansat un satelit care va or ...

Lasa un comentariu