6 mart., 2017

De ce nu e bine să speli carnea înainte să o gătești

Stil de viaţă

Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spală înainte de a fi preparat.

Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.

Carnea crudă de pui conţine Campylobacter, una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţiiŞtiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.

Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde sunt conduse de apă. Apa este aşadar cel mai bun transportor pe care această bacterie îl poate avea.

Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul la temperatură ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.

 Desigur, este redundant de a preciza că igiena rămâne centrală în tot procesul de gătire. Dacă aveţi în casă un termometru de carne, îl puteţi folosi pentru a vă asigura că temperatura cărnii atinge cel puţin 74 de grade Celsius.

Articole similare

Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de elefant PLÂNGE CU LACRIMI, dupa ce a fost respins, violent, de mama sa
AnimalZoo
Îți va sfâșia INIMA: Micul pui de el ...
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt impreuna de 12 ani, putini stiu cum arata – FOTO
EVZMonden
EA este SOTIA lui Mihai Morar! Desi sunt ...
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, GOALĂ. Au fost ascunse ZECI DE ANI. Cele mai INDECENTE IPOSTAZE ale anilor '60 - GALERIE.
EVZ
IMAGINILE INTERZISE cu Marilyn Monroe, G ...
Declaraţie şocantă: Românii vor câştiga mai mult, dar o vor duce mai prost. Când va avea loc declinul
CAPITAL
Declaraţie şocantă: Românii vor câ ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.