17 dec., 2017

De ce nu e sănătos să bei vin fiert?

Stil de viaţă

Frank Cooper, un nutriționist celebru din Austalia care a analizat mai multe podgorii din toată lumea, a ajuns la concluzia că în cele mai multe vinuri există substanțe extrem de nocive care, încălzite, ne pot îmbolnăvi grav.

Cooper spune că mulți oameni au alergie la vin, dar nici măcar nu bănuiesc. Simptomele sunt durerile de cap, sinusurile înfundate etc. Și restul populației are de suferit din cauza chimicalelor permise de lege în fabricarea vinului și care includ pesticide, ierbicide și sulfați. În plus, acesta atrage atenția aupra faptului că strugurii din care se face vinul nu sunt niciodată spălați. Dioxidul de sulf, arată nutriționistul, este de departe cea mai nocivă substanță care ajunge în vin. Studiile au demonstrat că provoacă alergii, mai ales atunci când licoarea este încălzită, așa cum obișnuiesc să facă românii când se răcește afară.

Periculos este și Tribromofenolul, depistat despecialiștii europeni în vinurile transportate în cutii de stejar. Acesta este o substanță chimică folosită de regulă la mobilă, iar odată ajunsă în corpul uman pot trece ani de zile până să-și facă efectul. Altă substanță nocivă din vin este histamina, care declanșează durri de cap, reacții alergice ale pielii.

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratuite de la stat: Judeţul Timiș
CAPITAL
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratu ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.