6 iun., 2018

Ce le sfătuiesc specialiștii pe femeile care nu pot avea orgasm

Intimitate

Orgasmul feminin se manifestă prin contracţii succesive al vaginului şi eventual a uterului pe o perioadă de câteva secunde.

Orgasmul la femei, spre deosebire de bărbaţi, nu este necesar. Rolul lui este să ajute lichidul spermatic să ascensioneze spre uter. De aici s-a născut teoria conform căreia atunci când nu are orgasm, femeia nu doreşte, la modul inconştient, să aibă copii cu acel bărbat.

Pe de altă parte, orgasmul vine să pună capăt unei stări de excitaţie extremă care, dacă s-ar prelungi, ar duce la epuizarea creierului.

Irina, 21 de ani: ”Mi-am început viaţa sexuală la 16 ani şi pot spune că nu am simţit plăcere de la început, deşi am avut diverse relaţii. Chiar şi în momentul de faţă nu simt plăcere, dar nici durere. Deşi îmi iubesc prietenul nu am niciodata iniţiativă. Nu reuşesc să fiu total prezentă în timpul actului sexual (îmi vin în minte gânduri referitoare la micile problemele cotidiane). Ajung uneori la orgasm dar cu ajutorul masturbării. Prietenul meu se simte vinovat, dar eu ştiu că nu-i vina lui şi mă simt oribil. Sunt convinsă că sunt frigidă, dar ce pot face pentru a depăşi această problemă?”, spune Irina (21 ani).

Roxana Mischianu, medic psihiatru şi sexolog, spune că în acest caz, problema nu este frigiditatea, ci una emoţional-relaţională. ”În aceată zonă trebuie introduse modificări dacă doreşti să mergi mai departe cu acest partener, pentru că nu funcţionează ceva între voi din acest punct de vedere. Prietenul tău nu-ţi asigură relaxarea de care ai nevoie. În acest caz, amândoi trebuie să vă schimbaţi atitudinea din timpul preludiului, pentru că rolul preludiului este de-a induce relaxarea partenerei. Creierul femeii se “urneşte” mai greu din poziţia de lucru în poziţia relaxat şi de aceea are nevoie de timp. Ca urmare, ar trebui mărit timpul preludiului”, mai spun psihologul.

Articole similare

Ce faci când noul tău prieten necuvântător NU te ascultă? Cauți disperat soluții eficiente? Ei bine, a  venit momentul să țineți cont de sfatul unui specialist!
AnimalZoo
Ce faci când noul tău prieten necuvân ...
Monica Gabor a facut MARELE ANUNT! Mr. Pink este in culmea fericirii
EVZMonden
Monica Gabor a facut MARELE ANUNT! Mr. P ...
România SE ÎNDREAPTĂ SPRE COLAPSUL ECONOMIC? Cifrele oficiale din ultimele 6 luni anunță DEZASTRUL. Breaking news!.
EVZ
România SE ÎNDREAPTĂ SPRE COLAPSUL EC ...
S-a făcut de râs! De ce a fost dat în judecată Răzvan Simion de la Antena 1
CAPITAL
S-a făcut de râs! De ce a fost dat în ...

Comentarii

  • Hmmm..foarte incomplet articolul. A inceput promitator dar mult prea scurt. Nu se inteleg prea multe sincer sau am devenit eu neintelegator din fire :)))

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.