13 mai, 2015

De ce unii bărbați fac cancer de sân?

Sănătate de la A la Z

Deși cancerul de sân este văzută ca o ”boală femeiască”, aproximativ 400 de bărbați sunt diagnosticați anual cu cancer mamar, în Marea Britanie.

Recent, un nou studiu a scos la iveală că bărbații cu un nivel crescut de estrogen au un risc mai crescut de cancer de sân decât alți bărbați.

Oamenii de știință spun că bărbații cu cel mai crescut nivel de estrogen, sunt de două ori mai predispuși să dezvolte cancer mamar.

Studiul a comparat nivelul de estrogen în cazul a 101 de bărbați care au făcut cancer mamar cu cel al unor bărbați sănătoși.

Profesororul Tim Key, de la Universitatea Oxford a spus:”Am demonstrat pentru prima dată că estrogenul joacă un rol important în apariția cancerului de sân la bărbați. Provocarea e să descoperim ce face exact acest hormon de declanșează această boală în cazul bărbaților și de ce unii bărbați au un nivel crescut de estrogen în sânge”.

Simptomele și modul în care este tratat cancerul mamar este similar în cazul femeilor și al bărbaților.

Pentru bărbați, vârsta este cel mai mare factor de risc, opt din zece cazuri fiind diagnosticate la pacienți de peste 60 de ani.

Dr Julie Sharp, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie a spus: “Cancerul de sân în cazul bărbaților nu este un subiect foarte discutat, așa că un astfel de diagnostic este destul de șocant. În unele cazuri variațiile estrogenului au cauze naturale dar pentru alții, de vină sunt kilogramele în plus. Celulele grase cresc nivelul de estrogen”.

Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Oncology.

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.