10 Feb, 2018

Decizia ȘOC a anului vine din Rusia! Au legalizat VIOLENȚA DOMESTICĂ, deși mii de femei au fost omorâte în bătaie

Ştiri

Rușii nu se dezmint de o veche zicală pe care o urmau și până acum dumnezeiește: ”Dacă nu o bați, înseamnă că nu o iubești”.

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o controversată lege, care dezincriminează violența domestică, potrivit Agerpres.

Legea reduce opțiunile juridice de care dispun victimele, dar și pedepsele împotriva agresorilor. Dacă până acum aceștia primeau doi ani de închisoare, acum vor scăpa cu o simplă amendă, cu excepția cazurilor de violențe grave sau de recidivă.

Legea a stârnit critici numeroase din partea activiștilor pentru drepturile omului, care reclamă faptul că prevederile subminează lupta împotriva violențelor domestice.

În 2015, 7.500 de femei au murit din cauza loviturilor soțului, arată o statistică tulburătoare a asociației de ajutorare a victimelor violenței domestice.

Adoptată la sfârșitul lunii ianuarie de majoritatea covârșitoare a deputaților și votată la începutul lunii februarie și de senatori, legea diminuează pedepsele pentru violențele comise în sânul familiei, comutând cei doi ani de închisoare prevăzuți până acum în simplă amendă, cu excepția cazurilor de violențe grave sau de recidivă.

Deputatii conservatori care au initiat acest text l-au prezentat ca având ca scop să corecteze o ‘anomalie’ din legislatia rusa: faptul ca autorii de violente domestice sunt urmariti penal, in timp ce violentele comise in afara cercului familial sunt sanctionate pe baza dreptului civil.

Insa aceasta lege a starnit numeroase critici din partea activistilor rusi pentru drepturile omului, care considera ca ea submineaza lupta impotriva violentelor domestice, si a provocat o dezbatere la nivel national in Rusia.

Conform agentiei nationale de statistica, 49.579 de cazuri de violenta domestica au fost inregistrate in 2015, dintre care 35.899 au implicat violențe împotriva unei femei.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce au făcut doi români unei CAPRE de ANGORA de la o grădina ZOO din Berlin
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce au făcut doi români u ...
Inevitabilul s-a produs! Viorel Lis, PĂRĂSIT fix de ziua lui. Este INCREDIBIL MOTIVUL pentru care Oana a PLECAT
EVZMonden
Inevitabilul s-a produs! Viorel Lis, PĂ ...
E LEGE. Cine va ieși LA PENSIE în 2018
CAPITAL
E LEGE. Cine va ieși LA PENSIE în 2018
Peyronie, afecţiunea care îţi poate afecta viaţa sexuală
InfoActual
Peyronie, afecţiunea care îţi poate a ...

Comentarii

  • Refuz sa cred . Este o propaganda ieftina . Nu se poate sa fie adevarat .