11 iul., 2018

Cauzele DEREGLĂRILOR menstruale. Cele mai întâlnite motive

Sănătate de la A la Z

Poate te simți balonată, obosită și indispusă. Ai crampe și tenul plin de coșuri. Simptomele clasice ale perioadei premenstruale. Însă menstruația se lasă așteptată.

Există multe motive pentru care poți avea doar simptomele, nu și menstruația.

Schimbările homonale dau aceleași impulsuri pe care și menstruația le dă creierului, iar ele nu sunt neapărat legate de ovulație sau menstruație, spune Chailee Moss, medic ginecolog la spitalul John Hopkins. Unele schimbări ale uterului și ale ovarelor pot provoca uneori crampe asemănătoare celor menstruale.

O lipsă ocazională a menstruației nu este o tragedie, dar dacă este însoțită de febră, greață sau dureri atunci trebuie să vă prezentați de urgență la un medic.

Cele mai întâlnite motive pentru care nu aveți menstruație

Modificări hormonale, anovulație. Există astfel de episoade în viața oricărei femei, între 10 și 18% dintre toate ciclurile sunt anovulatorii.

Sarcina. Sarcina este principalul motiv al lipsei menstruației, deși simptomele apar exact la timp.

Dereglări ale tiroidei. Dacă aveți probleme cu tiroida, este posibil ca ovulația să nu aibă loc, iar sângerarea să lipsească.

Anticoncepționalele. Se întâmplă ca sângerarea să nu apară în anumite luni sau să fie infimă.

Stresul. Este următoarea cauză după sarcină care duce la lipsa menstruației în anumite luni. Stresul crește nivelul de cortizon, care afectează echilibrul hormonal. Probleme serioase, depresia, melancolia afectează serios mecanismul intern al aparatului reproducător. Specialiștii le recomandă femeilor afectate exerciții de respirație, de yoga și de management al furiei. Meditația le ajută să își recapete menstruația.

Ovare polichistice. În acest caz, pacienta are un exces de progesteron, hormon masculin care afectează funcția ovarelor și duce la o creștere în greutate, pilozitate și sensibilitate la insulină, mai spune Moss.

Polipii uterini. Aceste excrescențe provoacă adesea crampe și dau un disconfort asemănător aceluia din perioada premenstruală. Medicul specialist poate îndepărta acești polipi ușor, printr-o intervenție deloc complicată.

Infecții cu transmitere sexuală. Unele boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea și chlamydia, pot determina o afecțiune cunoscută sub numele de boală inflamatorie pelvină, care provoacă un disconfort semnificativ, cu simptome premenstruale: crampe și dureri.

Infecția va trece cu antibiotice, să aveți grijă dacă simțiți febră, greață și dureri. Nu vor trece doar cu calmante.

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
Parcarea de la Aeroport, o mașină de bani lăsată în paragină
CAPITAL
Parcarea de la Aeroport, o mașină de b ...

Comentarii

  • Buna ziua,de 2 zile imi intarzie CM,am facut un test ieri si era negativ insa am simtome premenstruale(dureri abdominale si fe mijloc).Intrebarea mea este,exista posibilitatea sa debuteze o sarcina cu dureri de mijloc si abdominale?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.