23 ian., 2018

Efectele secundare ale banalului IBUPROFEN sunt foarte SERIOASE. Ce spun specialiștii, gândiți-vă bine înainte de a-l lua

Medicamente & prospecte, Sănătate de la A la Z, Ştiri

Când avem vreo durere, apelăm de îndată la ibuprofen. De regulă ne face bine, ne trece durerea de cap, de măsea sau ce altă durere avem.

Dar acest antiinflamator are și un efect secundar serios: constipația. Ibuprofenul împiedică formarea mucusului protector gastric, care stă pavăză împotriva acidului gastric, spune dr. Christopher Hollingsworth, chirurg.

Utilizarea acestui medicament este asociată, din acest motiv, cu ulcerul gastric. Acesta este motivul pentru care toți medicii prescriu antiinflamatorul doar în compania unui pansament gastric.

Ibuprofenul încetinește activitatea stomacului și intestinele se vor mișca mai încet. Așa apare constipația.

Acest medicament blochează producția de prostaglandine, substanțe care transmit semnalele de durere către creier. Ibuprofenul este util și în tratarea febrei, inflamațiilor și durerilor menstruale. Este recomandat pentru durerile articulare, de cap, musculare sau de dinți.

Ibuprofenul trebuie însă evitat de persoanele care sufera de ulcere stomacale sau alte afecțiuni ale stomacului. Poate cauza indigestie și greață, dacă este luat înainte de a mânca.

Doza recomandată este de o tabletă de 200 mg, de trei ori pe zi.

Din păcate, un alt efect secundar se înregistrează la bărbații care iau ibuprofen. Conform unor noi studii, calmantul este dăunător fertilității bărbaților.

Numeroase analize au fost efectuate în ultimii ani și au evidențiat faptul că aceia care au luat ibuprofen în doze mari și foarte des au echilibrul hormonal extrem de afectat.

Hormonul luteinizant (LH- cel responsabil de stimularea testiculelor pentru a produce testosteron) scade semnificativ. Apar astfel hipogonadismul și problemele de fertilitate. Medicii susțin că o doză de ibuprofen de 600 de miligrame (maximul acceptat legal la noi în farmacii) luată zilnic timp de cel puțin trei săptămâni afectează clar fertilitatea bărbaților.

Mai mult, a existat un avertisment oficial în urmă cu aproximativ nouă ani, în SUA, de la Food and Drug Administration (FDA). Au avertizat cetăţenii în legătură acest medicament, susţinând faptul că ibuprofenul  sporește riscul de apariție a accidentelor vascular cerebrale şi a infarctului, chiar dacă se administrează pe termen scurt.

Articole similare

Fereşte-i de caniculă! Temperaturile de vară îi pot ucide în câteva clipe!
AnimalZoo
Fereşte-i de caniculă! Temperaturile d ...
Îi mai știți pe EROII din „PASĂREA SPIN”? Uite cum arată la 35 de ani de la lansarea filmului / FOTO
EVZMonden
Îi mai știți pe EROII din „PASĂREA ...
În sfârşit, ESCA A CEDAT. Atâţia ani de aşteptare... MULŢI AŞTEPTAU ALTCEVA, dar totul a fost atât de simplu. NEWS ALERT.
EVZ
În sfârşit, ESCA A CEDAT. Atâţia an ...
Dispozitivul care te va scuti de amenzi rutiere. Amenzile cresc când expiră excepţia introdusă prin noul Cod Rutier
CAPITAL
Dispozitivul care te va scuti de amenzi ...
Horoscop zilnic: 25 iunie 2018
InfoActual
Horoscop zilnic: 25 iunie 2018

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.