10 mai, 2018

Experții susțin că un condiment e mai eficient decât Viagra pentru tratarea impotenței. Cum se folosește

Intimitate

Un unguent creat cu ajutorul unui condiment poate trata problemele de erecție ale bărbaților, mai bine decât pilula albastră, spun specialiștii. 

Crema cu turmeric sau curcuma, un condiment folosit intens în bucătăria indiană, se aplică pe burtă, iar efectul e acela de îmbunătățire a circulației sanguine, la nivelul organelor sexuale. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Albert Einstein, din New York, cei care au dezvoltat unguentul susțin că efectul e mai de durată decât cel al unor medicamente pentru potență.

Se pare că e puțin probabil ca turmericul să aibă același efect dacă e înghițit, pentru că distrus de stomac.

Dr. David Goldmeier, expert în medicină sexuală la Imperial College London a adăugat că turmericul previne și îngustarea vaselor de sânge, un factor care crește riscul de apariție al disfuncțiilor erectile.

Potrivit statisticilor, unul din 10 bărbați suferă de disfuncții erectile la un moment dat în viață și se estimează că o treime dintre bărbații de peste 40 de ani sunt afectați de această problemă.

Originar din India, turmericul este utilizat de secole în medicina ayurvedică datorită proprietăților terapeutice remarcabile. Turmericul (Curcuma longa) are un gust piperat, dar cald, dulce-amărui și cu parfum de citrice și ghimbir.

Beneficiile uimitoare ale turmericului au atras atenția oamenilor de știință occidentali, care au descoperit că ingredientul bioactiv din turmeric este curcumina, un polifenol responsabil atât de culoarea vie a plantei, cât și de aroma intensă.

De-a lungul anilor, numeroase studii științifice au confirmat valoarea terapeutică a curcuminei, devenind la ora actuală cea mai investigată substanță naturală de către cercetători din întreaga lume. Nu puțini sunt cei care afirmă despre curcumină că este cel mai puternic antioxidant și antiinflamator natural. Grație acestor proprietăți, curcumina are capacitatea de a încetini sau chiar stopa unele procese degenerative, având un potențial terapeutic important în bolile ce vin odată cu vârsta: reumatism, osteoporoză, afecțiuni cardiovasculare, boala Alzheimer, afecțiuni digestive, hepatice, renale, pulmonare, inclusiv afecțiuni tumorale. Curcumina este totodată și un un bun agent antialergic, antiviral, antibacterian și antifungic.

Turmericul și diabetul

Curcumina ar putea preveni dezvoltarea diabetului tip II, în cazul persoanelor cu prediabet. Un studiu realizat de cercetătorii tailandezi și publicat în revista Diabetes Care a scos la iveală faptul că persoanele cu diabet cărora li s-au administrat capsule ce conțineau curcumină prezentau un risc mai mic de a dezvolta diabet tip II. Motivul ar fi acela că substanța activă din turmeric scade rezistența la insulină.

 

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.