10 Mar, 2014

Explicația pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Stil de viaţă, Ştiri

Femeile trăiesc cu 10 ani mai mult decât bărbații. Potrivit unui articol din Time Magazine, 85% dintre persoanele ajunse la 100 de ani sunt femei.

Cercetătorul Tom Pearls susține că femeile au o viața mai lungă deoarece se confruntă mai rar cu atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Asta, datorită faptului că femeiele au obiceiuri mai sănătoase decât bărbații, potrivit Scientific American.

Alcoolul, fumatul, dieta nesănătoasă și lipsa activității fizice cresc riscul decesului prematur. Un studiu din 2012 condus de Philip Cohen, profesor la Unversitatea Maryland a arătat că mai mult de 80% dintre bărbații americani născuți în 1901 s-au apucat de fumat până să împlinească 30 de ani, în comparație cu 55% dintre femei.

”Stilul de viața joacă un rol important, iar bărbații încă fumează mai mult decât femeile„, adaugă prof. Cohen.

Explicația pentru care bărbații sunt mai predispuși la alegeri nesănătoase este un fenomen care apare pe la vârsta de 20 de ani, numit ”explozia testosteromului”. ”Nivelul hormonilor este destul de ridicat și îi determină pe bărbați să adopte un comportament periculos. Fie nu poartă centura de siguranță, fie consumă prea mult alcool, fie devin agresivi. Aceste comportamente cresc rata de deces”, mai spune profesorul.

 

Articole similare

Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMPANIE în preajma copiilor? Uite ce spune Andreea Bănică
AnimalZoo
Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMP ...
S-a aflat adevăratul MOTIV al morţii legendarului Elvis Presley. Nimeni NU se aştepta la aşa ceva!
EVZMonden
S-a aflat adevăratul MOTIV al morţii l ...
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, neconstituţională
CAPITAL
CCR: Privatizarea 'Roman' SA Braşov, ne ...

Lasa un comentariu