6 nov., 2017

Femeile se pot testa acasă pentru cancerul de col uterin datorită unei noi invenții

Ştiri

O echipă de cercetători chinezi a dezvoltat un kit de testare pentru acasă, ce permite femeilor să-și recolteze probe fără să fie nevoie să meargă la medic, o metodă care ar putea crește depistarea timpurile a cancerului de col uterin, relatează EFE.

Femeile ar putea folosi acest kit de teste, denumit SegHPV și dezvoltat de firma chineză BGI, ca să recolteze o mostră la domiciliu și să o trimită apoi la laborator pentru a verifica prezența virusului papiloma uman (VPH), urmând să obțină rezultatele prin intermediul internetului.

“Resursele medicale actuale nu răspund cererilor de detectare pentru toate femeile cu risc, dar trusele de testare la domiciliu pot ajuta la rezolvarea acestei probleme”, a declarat Liu Na, vicepreședintele BGI.

Se speră ca acest kit să sporească detectarea cazurilor de cancer uterin în China, să ajute la economisirea resurselor medicale și să ajute la protejarea intimității femeilor.

VPH este un virus comun care se crede că este responsabil de circa 70 la sută din cazurile de cancer al colului uterin.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat femeilor să se vaccineze împotriva acestui virus și să se supună unor examinări medicale pentru detectarea timpurie a cancerului și a preveni această boală.

În China, aproximativ 400 de milioane de femei cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani riscă să se îmbolnăvească de cancer de col uterin și mai puțin de jumătate dintre ele au făcut analize pentru detectarea timpurie a bolii.

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.