7 Feb, 2018

De ce nu e bine să mâncăm noaptea. Alimente care pot deveni periculoase pentru organism

Stil de viaţă

Dacă mâncați noaptea, să știți că aceasta este rețeta garantată pentru a vă îngrășa și pentru a dormi prost.

Mai mult, va fi serios afectat și esofagul dv. Fără îndoială, știți cât de neplăcut poate fi refluxul esofagian și ce arsuri puteți simți.

Pe lângă acesta, mai există și ”refluxul silențios”, care este diferit de cel esofagian. Are aceleași cauze, dar fără simptomele obișnuite. În loc de indigestie, suferinzii au dureri în gât, tuse cronică și dificultăți la înghițire. Aproape 50% dintre americani au un reflux silențios și nu știu, spune laringologul Jamie Koufman, care a studiat și tratat boala de aproximativ 30 de ani.

”Cina este principalul vinovat. Neapărat trebuie să mâncați cu minimum 3 ore înainte de somn. Dar dacă nu vă puteți abține, există câteva alimente total interzise!”

Alcoolul. Produce reflux masiv. Sucul acidulat. E acid, iar acidul distruge valvele și crește presiunea în stomac. Ciocolata. Anumite tipuri abundă în grăsimi, la fel și brânza, nucile (incluzând și caju, alune, fistic. Migdalele sunt cele mai puțin dăunătoare.)

Specialistul recomandă ca atunci când nu mai putem noaptea de foame, să alegem alimente alcaline: banane sau ceai de mușețel. ”Vă vor umple stomacul într-un mod prietenos și sănătos.”

Articole similare

Ţara care nu mai tipăreşte bani. Este pentru prima dată în ultimul secol
CAPITAL
Ţara care nu mai tipăreşte bani. Este ...
CAL, noua tehnologie cu lasere ce îi va ajuta pe cercetători să creeze temperaturi apropiate de zero absolut în spaţiu
InfoActual
CAL, noua tehnologie cu lasere ce îi va ...

Lasa un comentariu