22 iun., 2015

Fructele care topesc grăsimea. Două-trei porții pe zi te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ştiri

Două-trei porții de fructe de pădure pe zi pot transforma excesul de grăsime în grăsime brună care arde calorii. Vinul roșu poate avea același efect.

Uun nou studiu sugerează că dietele care conțin resveratrol, substanță care se găsește în struguri și în fructele de pădure, pot combate obezitatea.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington le-au dat șoarecilor de laborator o cantitatea de resveratrol egală cu cea e care o conțin două porții de fructe de pădure.

Two or three servings of berries a day can turn excess flab into calorie-burning 'beige fat', researchers found

În ciuda dietei bogate în grăsime, șoarecii au luat în greutate cu 40% mai puțin decât animalele care nu au primit resveratrol.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul Internațional de Obezitate și a scos la iveală că organismul șoarecilor a transformat excesul de grăsime, în grăsime brună, care reduce greutatea corporală prin arderea caloriilor.

Și alți polifenoli prezenți în fructele de pădure pot avea un efect similar, cred savanții. Prof. Min Du, coordonatorul studiului a spus: ”Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul cresc expresia genei care stimulează oxidarea grăsimilor, așa că organismul nu le va stoca. Aceștia transformă grăsimea albă în grăsime brună care arde lipidele”.

 

Good news: Red wines such as merlot or cabinet sauvignon are known to contain resveratrol, which could help tackle obesity

Afinele, căpșunile, zmeura, strugurii și merele unt bogate în acest compus. Două-trei porții pe zi sunt suficiente pentru a obține cantitatea necesară de resveratrol.

 

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratuite de la stat: Judeţul Timiș
CAPITAL
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratu ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.