9 ian., 2018

Informații esențiale, copiii trebuie să le știe! Cum să reacționeze, dacă îi abordează un necunoscut

Ştiri

Expertul criminolog Dan Antonescu a dat câteva sfaturi importante pentru copii și părinți. Domnia sa a explicat ce trebuie să facă un copil, atunci când este abordat de necunoscuți.

Expertul spune că cei mici nu ar trebui niciodată să urce în lift cu străinii. „Să nu se urce în lift cu cineva străin. Mai ales, în lift unde este un spaţiu extrem de mic şi la îndemâna infractorilor. Copiii de vârstă preşcolară nu au voie să urce decât însoţiţi de o persoană matură. Ei pot rămâne între etaje, dacă senzorul de greutate nu acţionează. Sunt multe probleme care se pot ivi. Cel mai simplu e să urce pe scări”.

Dan Antonescu a mai precizat că micuții nu trebuie să primească niciun fel de cadou de la un necunoscut, oricât de tentant ar fi. Expertul a subliniat că orice cadou pentru copii se face părinților, niciodată minorului.

„Să nu primească niciun fel de cadouri, să nu însoţească pe nimeni, mai ales pe cei pe care nu îi cunosc. Să îşi vadă de drumul lor. Când sunt acostaţi, dacă sunt atinşi, să ţipe, să fugă, să atragă atenţia, să ceară ajutor. Acestea pot duce la prevenirea unor fapte reprobabile, cum ar fi agresiunea asupra minorilor sau violul”, a spus Dan Antonescu, la realitatea.net.

Articole similare

Povestea lui Tony te va IMPRESIONA până la lacrimi. Dovada incontestabilă de loialitate din partea lui, pentru stăpânul său, a uimit toată lumea!
AnimalZoo
Povestea lui Tony te va IMPRESIONA pân ...
Fiul ABANDONAT al lui Florin Busuioc, MESAJ DUR la adresa tatalui sau: “TE-AI SPERIAT ȘI ȚI-AI LUAT TĂLPĂȘIȚA…”
EVZMonden
Fiul ABANDONAT al lui Florin Busuioc, ME ...
Cine sunt CEI DOI OFIŢERI ACOPERIŢI DIN PSD? Vanghelie a avansat două variante. BREAKING NEWS.
EVZ
Cine sunt CEI DOI OFIŢERI ACOPERIŢI DI ...
Cel mai mare jaf din avuţia României. Am fi putut construi toate autostrăzile planificate de două ori
CAPITAL
Cel mai mare jaf din avuţia României. ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.