6 Iun, 2017

LiveDoc cu dr. Anamaria Ciubară, psihiatru. Cum recunoaștem primele simptome ale bolii Alzheimer

LIVEDoc Video

Miercuri, pe 7 iunie, între orele 12.00 și 13-00, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei în cadrul interviului LiveDoc aflăm mai multe lucruri despre cele mai frecvente boli psihice cu care se confruntă românii și, în special, despre maladia secolului, așa cum mai este numită boala Alzheimer, de la dr. Anamaria Ciubară, specialist psihiatru. 

Demența Alzheimer este boala care afectează creierul uman, producând modificări de structură la nivelul acestuia care, ulterior, determină pierderea memoriei și, în final, duce la moartea bolnavului. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă și reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demență.

Aproape 300.000 de persoane din România sunt diagnosticate cu Alzheimer, iar în Europa sunt înregistrate anual între 14.000-15.000 de noi cazuri, arată cele mai recente statistici.

În momentul de față, nu există leac pentru această maladie cerebrală care, încetul cu încetul, fură victimelor sale memoria și capacitatea de a se descurca singure. Însă, e foarte important ca boala să fie descoperită la timp pentru a putea fi tratată și ținută sub control. De aceea, dr. Anamaria Ciubară ne va explica, în cadrul interviului LiveDoc, cum recunoaștem simptomele timpurii.

 

Articole similare

Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT DE GOALĂ încât un fan spus că NU MAI ARE NEVOIE DE PLAYBOY. Galerie foto.
EVZ
Kim Kardashian a mers mai departe. ATÂT ...
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHANNIS!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHA ...
Chinezii au lansat un satelit care va orbita Luna, cu un rol esenţial în prima misiune pe partea întunecată a astrului
InfoActual
Chinezii au lansat un satelit care va or ...

Lasa un comentariu