26 iun., 2018

Metodă nouă de monitorizare. Copiii diagnosticaţi cu diabet scapă de suferinţa miilor de înţepături

Ştiri

Copiii bolnavi de diabet ar putea scăpa de suferinţa miilor de înţepături datorită accesului pe care îl vor avea la un subprogram prin care aceştia vor putea beneficia  de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare.

Se preconizează ca până la sfârşitul anului să fie stabilite măsurile şi finanţarea necesară, după cum a dat asigurări ministrul finanţelor , Eugen Teodorovici.

În cadrul Programului naţional de diabet, Teorodovici s-a întâlnit, luni, cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu reprezentanţi ai Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi ai Federaţiei Asociaţiilor Pacienţilor Diabetici, pentru a identifica posibilităţile de finanţare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticaţi cu diabet.

“În urma discuţiilor, s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Naţional pentru Diabet Zaharat, în cadrul căruia copiii să poată beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Programul naţional, în forma actuală, asigură teste de monitorizare a glicemiei şi pompe pentru insulină, dar administrarea tratamentului cu insulină şi testarea zilnică a valorilor glicemiei presupune mii de înţepături pe an.

“Sănătatea copiilor noştri este prioritară şi trebuie să facem în aşa fel încât copiii diagnosticaţi cu diabet să beneficieze de cele mai bune condiţii de monitorizare şi tratament. (…)Prin introducerea în program a senzorilor şi a pompelor de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare continuă a glicemiei, vom elimina suferinţa copiilor şi tinerilor care suferă de diabet”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Potrivit  Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în prezent, în Programul Naţional pentru Diabet Zaharat sunt trataţi aproximativ 830.000 de pacienţi, dintre care peste 3.000 de copii cu diabet

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratuite de la stat: Judeţul Timiș
CAPITAL
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratu ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.