21 Noi, 2016

Metoda tradițională chinezească prin care poți să îți scazi TENSIUNEA arterială în CINCI minute

Medicină alternativă

Hipertensiunea, sau “ucigasul silentios”, aceasta boala cardiovasculara afecteaza nenumarate persoane din intrega lume. Se estimeaza ca 78 de milioane de Americani sufera de aceasta afectiune, iar 16 milioane o au si nu au un diagnostic pus.

TENSIUNEA NORMALĂ, CE VALORI ARE?

Tensiunea normală are valoarea sub 120/80 mmHg. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 120-139/80-89 mmHg se încadrează la prehipertensiune. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 140-159/90-99 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad I, iar tensiunea cu valoarea peste 160/100 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad II. Dacă valoarea tensiunii depășește 180/110 mmHg, se numește criză hipertensivă. Dacă măsurată după alte 5 minute de repaus valoarea tensiunii este aceeași, sună la ambulanță.

Când ai tensiunea prea mare (hipertensiune), aceasta îți poate pune în pericol viața, provocând afecțiuni grave precum leziuni pe artere și creșterea riscului de accident vascular, infarct, insuficiență renală. Când valorile tensiunii sunt mari, este necesar să mergi imediat la medic pentru investigații de specialitate.

Nu neglija simptomele hipertensiunii: durerile intense de cap și pe o perioadă lungă, dificultatea de a respira, sângerările nazale. Cei mai importanți factori care favorizează apariția hipertensiunii sunt sedentarismul, fumatul, consumul de sare în exces, consumul de alcool, dar și stresul poate fi una dintre cauzele apariției hipertensiunii.

Metoda traditionala chinezească pentru scăderea tensiunii

4-pressure-points

Medicina traditionala chinezeasca este bazata pe conexiunile energetice intre anumite puncte de presiune intre corp si organe.

Aceasta practica presupune apasarea a 3 puncte specifice care vor scadea tensiunea in cateva minute.

Conform schemei de mai sus

Masati linia cu degetele, cea formata intre punctul 1 si 2. Repetati aceasta miscare de 10 ori pe fiecare parte a gatului, timp de 3 minute.

Apoi, aplicati presiune in punctul 3, timp de 1 minut, pe fiecare parte.

Alte metode naturale:

  • Redu sau chiar limitează consumul de sare. În locul acesteia, folosește la prepararea mâncărurilor plante aromatice și condimente.
  • Renunță chiar azi la fumat.
  • Începe să faci mișcare, chiar dacă aceasta înseamnă într-o primă fază 10-15 minute de mers pe jos. Propune-ți ca în fiecare zi să faci mișcare măcar jumătate de oră.
  • Limitează consumul de carne și grăsimi. Înlocuiește-le, cel mai bine, cu carne de pește. De asemenea, introdu în alimentația zilnică legume și fructe. Începe-ți ziua, de exemplu, cu un smoothie din legume și/sau fructe.

 

 

Articole similare

Acest cățel striga după ajutor. Finalul poveştii sale te va lăsa FĂRĂ CUVINTE!
AnimalZoo
Acest cățel striga după ajutor. Final ...
Showbiz-ul românesc, ZGUDUIT de cel mai recent SCANDAL! Ce a ajuns Alexandra Stan să facă din cauza BANILOR
EVZMonden
Showbiz-ul românesc, ZGUDUIT de cel mai ...
ROMÂNIA, VIZATĂ de PLANURILE MILITARE ale Rusiei. Bloomberg face anunțul SUMBRU despre VIITORUL țării. Ce IMPLICARE are PUTIN .
EVZ
ROMÂNIA, VIZATĂ de PLANURILE MILITARE ...
BREAKING NEWS: LOVITURĂ pentru BĂNCILE din România!
CAPITAL
BREAKING NEWS: LOVITURĂ pentru BĂNCILE ...
Un deputat isi justifica salariul de 9000 de lei pe luna: Un demnitar prost platit este vulnerabil la prostie si la coruptie
InfoActual
Un deputat isi justifica salariul de 900 ...

Lasa un comentariu