3 ian., 2018

Mihaela Bilic: ”Acordați-vă permisiunea de a fi normali. Fără desert suntem sluți”

Expertul zilei

După maratonul culinar de Sărbători, cu toții vrem să ne recăpătăm silueta și să dăm jos, cât mai repede, kilogramele în plus. Și cum putem face asta? În principal, renunțând la ciocolată, prăjituri, tort, bomboane și cam la tot ce are zahăr. Însă, o greșeală pe care o fac mulți e să înlocuiască cele enumerate cu fructe. Pentru că, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, nu facem decât să înlocuim un tip de zahăr cu altul.

”Recunosc că și eu am fost surprinsă de definiția desertului dintr-un dicționar, care punea laolaltă sub același titlu și fructele, și produsele de patiserie, și dulciurile și brânza. Și dacă eu le-am enumerat cu conjuncția “și” în practică consumul se face ținând cont de prepoziția “sau”. Adică sau fructe sau prăjitură!” a scris cunoscutul expert în alimentație, pe pagina sa de Facebook. 

Totuși și dr. Bilic e de acord că fără desert viața ar fi pustie. Așa că, regula ar fi să urmăm exemplul francezilor și să gustăm câte puțin din toate.

”Și n-ar fi francezi dacă n-ar folosi și un pic de filozofie combinată cu umor, așa că argumentul de a termina masa cu un desert dar și cu un pic de brânză- ca să nu fii un chior- mi se pare delicios. Așa că, dragii mei păcătoși care vă amărâți viața interzicându-vă orice răsfăț dulce, țineți cont de vorbele celebrului Brillant-Savarin și acordați-vă permisiunea de a fi normali. Fără desert suntem sluți, fie și sufletește, iar cu prea multe deserturi ajungem supraponderali. Soluția e ca de obicei moderația, adică altfel spus “SAU” în loc de “ȘI”, a conchis Mihaela Bilic. 

Articole similare

Încă o DOVADĂ de PRIETENIE neobișnuită. Au ajuns chiar și CELEBRITĂȚI pe internet!
AnimalZoo
Încă o DOVADĂ de PRIETENIE neobișnui ...
Bombă în lumea mondenă! EL este Tristan Tete, NOUA CUCERIRE a Biancăi Draguşanu: “Nu mă tem de nimic…” – FOTO
EVZMonden
Bombă în lumea mondenă! EL este Trist ...
MINUNEA de la Stănilești. Medicii i-au transmis că suferă de RETARD MENTAL, dar a luat 10 la EVALUAREA NAȚIONALĂ.
EVZ
MINUNEA de la Stănilești. Medicii i-au ...
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a intrat în faliment este un afacerist din imobiliare care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în primă instanță
CAPITAL
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a int ...
LIVE Dancila vorbeste in Parlament, pe holuri are loc un protest: "Cuib de hoti si de mafioti"!
InfoActual
LIVE Dancila vorbeste in Parlament, pe h ...

Comentarii

  • Cu tot respectul, “sau” este tot o conjunctie, doamna doctor, nu o prepozitie! O conjunctie disjunctiva, cea prin care iti exprimi optiunea, alegerea.

  • Cu tot respectul, “sau” este tot o conjunctie, nu o prepozitie. O conjunctie disjunctiva care iti da posibilitatea sa faci o alegere.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.