10 oct., 2017

Este VEDETA toamnei și conține o multitudine de VITAMINE. În ce afecțiuni este indicat DOVLEACUL PLĂCINTAR

Medicină alternativă

Dovleacul plăcintar este un aliment complex și extrem de gustos. Există o varietate de rețete care îl includ, chiar și de supă cremă. Dovleacul este minunat toamna și iarna. Mulți îl consumăm fiindcă ne place plăcinta cu dovleac, dar câți știm câte beneficii aduce sănătății dovleacul?

În primul rând, să nu uităm de semințele lui miraculoase, care sunt folosite ca un vermifug natural și care conțin 50% ulei, format din acid oleic și acid linoleic, dar și ca remediu în suferințele prostatei. De asemenea, aceste seminţe sunt recomandate şi pentru prevenirea formării calculilor renali. În astfel de probleme se pot consuma zilnic până la 100 g de seminţe sau se poate face o cură cu capsule cu ulei (între una şi trei comprimate pe zi, între mese, timp de 20 de zile). Prin conţinutul de fier, seminţele de dovleac combat anemia.

Zincul din aceste seminţe ajută la întărirea sistemului imunitar şi are valoare antioxidantă, protejând organismul de acţiunea radicalilor liberi. De asemenea, zincul este un nutrient important pentru sănătatea sistemului osos, prevenind osteoporoza.

Prin conţinutul de magneziu, seminţele de dovleac combat anxietatea, durerile de cap şi crampele musculare. O substanţă din aceste seminţe (L-triptofan) acţionează ca antidepresiv.

Prin acţiunea anti-inflamatoare naturală, seminţele de dovleac reduc simptomele artritei. Uleiul de seminţe de dovleac conţine de şase ori mai mult acid linoleic decât uleiul de măsline.

Dovleacul conține carbohidrați, aminoacizi, vitaminele B, C, D, E și K, minerale precum calciu, potasiu, fosfor. De asemenea, un aminoacid denumit cucurbitină, folosit cu succes în parazitoze. Dovleacul plăcintar este antiinflamator, antiparazitar, antiseptic urinar, diuretic și sedativ natural.

Este indicat în afecțiuni ca cistita, probleme ale prostatei, chiar și în cancerul de prostată, în insomnii, infecții urinare și parazitoze.

Mai mult, este un bun remediu pentru arsuri, atunci când se amestecă pulpa cu apă și se aplică local.

Iar ca bonus, acest aliment complex și plin de nutrienți poate fi folosit cu succes și în alimentația câinilor, rezolvându-le problemele digestive și de paraziți.

Articole similare

Povestea lui Tony te va IMPRESIONA până la lacrimi. Dovada incontestabilă de loialitate din partea lui, pentru stăpânul său, a uimit toată lumea!
AnimalZoo
Povestea lui Tony te va IMPRESIONA pân ...
Connect-R, ANUNT-SOC! Artistul a cedat si a spus ADEVARUL:  “Recunosc. Toti ma intreaba …”
EVZMonden
Connect-R, ANUNT-SOC! Artistul a cedat s ...
Cine sunt CEI DOI OFIŢERI ACOPERIŢI DIN PSD? Vanghelie a avansat două variante. BREAKING NEWS.
EVZ
Cine sunt CEI DOI OFIŢERI ACOPERIŢI DI ...
Cel mai mare jaf din avuţia României. Am fi putut construi toate autostrăzile planificate de două ori
CAPITAL
Cel mai mare jaf din avuţia României. ...

Comentarii

  • Tocmai l-am făcut plăcintă. O bunătate a ieșit. Nu degeaba i se spune dov- LEAC ! Doamne ajută !

  • Tocmai l-am făcut plăcintă. O bunătate a ieșit. Să ne bucurăm de toamnă și de bunătățile ei. Nu e greu de făcut plăcinta: frămânți aluatul ce constă din 80-90% kg de făină, 1-1,5 pahare apă rece, puțină sare, un pahar de 100 ml de untdelemn. După ce ai frământat alauatul îl lași 20 min. să se odihnească apoi îl împarți în trei părți, le întinzi câte una pe masă și adaugi dovleacu curățat de coajă și dat pe răzătoare. Adaugi zahărul peste dovleacul întins pe foaie, rulezi și o pui în tava de aragaz în care ai pus în prealabil hârtie de copt(pentru a nu se lipi plăcinta de tavă). Cam o oră, o oră și zece minute se lasă în cuptor la foc potrivit. Când începe să se îngălbenească aluatul din cauza coacerii, atunci e semn că plăcinta e gata. Poftă bună ! Dov-LEACUL este minunat. Doamne ajută !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.