30 sept., 2016

Nu e de glumit. Ce poți să pățești de la must?

Stil de viaţă

Nu este de glumit. Acum, în plină toamnă, când se culeg viile şi se face vinul, puţini oameni ştiu la ce pericole se expun dacă beau mult must. Fermentaţia vinului duce, numai în Iaşi, la peste 25 de cazuri de intoxicaţie cu gaze de fermentaţie în fiecare an, din care cel puţin cinci come şi trei decese, scrie ziarulring.ro.

„Pentru a nu vă intoxica, trebuie să nu intraţi în încăperi în care fierbe vinul dacă aceste încăperi nu au o ventilaţie corespunzătoare. De asemenea, nu intraţi nepregătit în încăperea în care există deja o victimă pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră”, spune conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgenţe din Iaşi. Gravitatea intoxicaţiei cu gaze de fermentaţie ale vinului depinde atât de starea organismului dumneavoastră, cât şi de durata sau intensitatea expunerii. Aspectele clinice pot varia de la simple ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături până la sincopă, asociată sau nu tulburărilor cardiace sau respiratorii. Cazurile severe pot merge pâna la obnubilare, comă şi deces.

Articole similare

Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem niciodată pregătiți să spunem ADIO” / FOTO
AnimalZoo
Mesaj DUREROS pe Facebook: ”Nu suntem ...
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o SORA? Nu o sa iti vina sa crezi cat sunt de DIFERITE – FOTO
EVZMonden
Incredibil! Stiai ca Daniela Crudu are o ...
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTUL care a făcut ZECI de MORȚI. Spitalul Fundeni e ca un FRONT de RĂZBOI în aceste momente.
EVZ
ALERTĂ MEDICALĂ în România! ALIMENTU ...
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratuite de la stat: Judeţul Timiș
CAPITAL
EXCLUSIV Tun imobiliar cu terenuri gratu ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.