5 Iul, 2017

O analiză de sânge poate detecta cancerul ovarian

Ştiri

Un test de sânge dezvoltat de o companie britanică și-ar fi dovedit, în cadrul testelor, eficiența superioară metodelor actuale pentru identificarea cancerului ovarian, informează marți Reuters. Descoperire le-ar putea ajuta pe femei să beneficieze de cel mai bun rezultat în urma intervenției chirurgicale.

Compania britanică Angle a anunțat că testul de sânge Parsortix blood detectează celulele canceroase din fluxul sangvin identificând cancerul în până la 95% dintre cazuri. Acest lucru a fost evidențiat în urma unui studiu efectuat pe 400 de pacienți din Europa și Statele Unite.

Acest test va contribui la o mai bună gestionare a cazurilor de cancer ovarian — femeile diagnosticate cu această afecțiune vor putea fi înaintate chirurgilor ginecologi specializați, iar pacientele cu tumori benigne vor fi scutite de drumurile la centrele specializate.

Fondatorul și directorul executiv al Angle, Andrew Newland, a declarat că cercetarea a demonstrat capacitatea testului de a detecta în mod corect atât cancerul cât și absența acestuia.

Testul s-a dovedit de aproape două ori mai eficient în eliminarea rezultatelor fals pozitive în comparație cu testele actuale, a declarat acesta.

Acesta a avut de asemenea potențialul de a identifica ținte din cadrul tumorilor utile în formularea strategiilor de tratament, a mai spus Newland.

”O femeie care a fost diagnosticată cu o masă anormală în zona pelvisului va face un simplu test de sânge și astfel va deduce dacă are sau nu cancer și dacă da, ce medicament ar fi cel mai potrivit pentru ea”, a explicat specialistul.

Performanța testului urmează să fie validată în cadrul unui alt studiu destinat să îndeplinească cerințele în materie de reglementare europene și americane.

Articole similare

ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ARUNCAT  pentru că nu era ”BUN LA LUPTE”!
AnimalZoo
ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ...
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞIETOR după MOARTEA artistului: “Nu renunţa la noi…”
EVZMonden
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞ ...
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăsate de Ionela Prodan. O SINGURĂ persoană deține URIAȘA moștenire.
EVZ
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăs ...
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcut de DNA
CAPITAL
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcu ...
Iohannis, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: Nu putem compara Romania cu Statele Unite
InfoActual
Iohannis, despre mutarea ambasadei la Ie ...

Lasa un comentariu