18 mart., 2014

O băutură alcoolică poate preveni obezitatea și diabetul

Ştiri

Potrivit unui nou studiu prezentat la întâlnirea anuală a American Chemical Society (ACS), zahărul natural derivat din agave, denumit agavins poate proteja împotriva diabetului de tip 2 și a obezității

Cercetătorii din Mexic au făcut teste pe șoareci de laborator pe care i-au împărțit în șapte grupuri. Șoarecii dintr-un grup au primit apă plată, în timp ce rozătoarele din celelalte grupuri au primit apă cu aspartam, glucoză, fructoză, sucroză, sirop de agave sau agavins.

Șoarecii care au consumat agavins au arătat o reducere a aportului alimentar și a greutății și o scădere a nivelului de glucoză din sânge.
Deoarece agavins acționează la fel ca fibrele alimentare și nu ridică nivelul de zahăr din sânge, cercetatorii cred că ingredientul ar putea fi folosit ca  agent de îndulcire alternativă.

”Un asemenea îndulcitor poate fi folosit în siguranță și de persoanele obeze sau diabetice”, spune experta Mercedes G. Lopez.

Articole similare

Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMPANIE în preajma copiilor? Uite ce spune Andreea Bănică
AnimalZoo
Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMP ...
Exploziv! Momente DRAMATICE pentru Anamaria Prodan! Celebra impresară a fost ÎNŞELATĂ de SOŢUL său: “E o frustrată, mi s-a făcut milă de ea…”
EVZMonden
Exploziv! Momente DRAMATICE pentru Anama ...
AVENTURILE PICANTE ale unui marinar/reporter la 10.000 de metri deasupra OCEANULUI. Reporter de Cursă Lungă.
EVZ
AVENTURILE PICANTE ale unui marinar/repo ...
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vindem toată țara? Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate
CAPITAL
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vinde ...

Comentarii

  • Asadar beti tequilla si scapati de diabet, dar faceti ciroza.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.