13 Oct, 2014

Șase plante care curăță plămânii

Medicină alternativă, Ştiri

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC)) este o boală a plămânilor care afectează aproximativ un milion de români şi potrivit The American Lung Association, va deveni a treia cauză de deces la nivel mondial.

Din fericire, multe boli ale sistemului respirator, pot fi ținute sub control cu remedii naturale:

Oregano

Oregano conține carvacrol și acid rosmarinic. Ambii compuși sunt decongestionanți naturali și reductori de histamine care au beneficii pozitive directe asupra sistemului respirator și al pasajului nazal prin care trece fluxul de aer.

Menta

Ajută la relaxarea mușchilor tractului respirator, are efect antihistaminic și este un descongestionant fantastic.

Hreanul

Este picant şi are efect puternic încălzitor. Curăţă plămânii şi sinusurile. Este util în cazurile de gripă, dureri şi inflamaţii ale gâtului, digestie slabă, circulaţie deficitară, reumatism

Ghimbirul

Iată care este modul în care ghimbirul este eficient în curățarea plămânilor. Ceaiul de rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie ajuta la îmbunătățirea respirației și încurajează eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Eucaliptul

Este un ingredient comun în pastilele și siropurile de tuse iar eficacitatea lui se datorează unui compus numit cineolă. Cineola are numeroase beneficii – este expectorant, poate ușura tusea, luptă împotriva congestiei și alină pasajele iritate ale sinusurilor.

Mierea-ursului (plămânărica)

Frunzele sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C, . Datorita acestei compozitii chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

Articole similare

Exatlon. Lacrimi de bucurie şi dezamăgire cruntă. EL VA FI CÂŞTIGĂTORUL? Gestul care trădează FINALUL EMISIUNII.
EVZ
Exatlon. Lacrimi de bucurie şi dezamăg ...
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHANNIS!
CAPITAL
OLGUȚA Vasilescu, LOVITURĂ pentru IOHA ...
Horoscop zilnic: 24 mai 2018
InfoActual
Horoscop zilnic: 24 mai 2018

Lasa un comentariu