3 nov., 2015

Pline de microbi. Cele mai periculoase locuri din casa ta

Stil de viaţă

Este suficient să fiţi murdari pe mâini când atingeţi robinetul şi locul s-a infestat!

Cu timpul microbii vor forma un biofilm care va putea altera vasele, dar şi fructele şi legumele când le spălaţi. Specialiştii spun că acesta nu este singurul lucru din casă care constituie un pericol.

După cum specifică sfatulpărinţilor.ro, găleata de gunoi este deliciul microbilor. De cele mai multe ori găleata de gunoi se ţine sub chiuvetă. Tocmai de aceea, pe chiuveta de la bucatarie se află peste 500.000 de bacterii, cam de 1.000 de ori mai multe decât pe chiuveta de la WC.

Covoraşul de la intrare nu întâmpină doar musafirii, ci şi microbii de pe tălpile pantofilor lor. De fapt, cea mai murdară zonă din casă este cea din faţa uşii. Şi chiar dacă te ştergi bine pe picioare, de câte ori deschizi uşa, bacteria „sare” în casă! Aspiratorul, sacul, periile şi celelalte accesorii sunt ca un fel de drive-in pentru microbi. Potrivit unor studii, 13% dintre periile aspiratoarelor erau „pozitive” la E-coli.

Buretele de vase e ca un…port pentru microbi. Şi prosopul de vase. Potrivit unor studii efectuate în Statele Unite, 7% dintre prosoapele de vase erau infestate cu stafilococ auriu. Nici la capitolul E-coli, prosoapele de bucatarie nu stau foarte bine. De asemenea, nici uşa frigiderului nu este sigură. Aici se pot dezvolta ciuperci care, de fiecare dată când deschizi frigiderul se răspândesc. Ca sa nu mai vorbim de faptul că pot contamina mâncarea şi celelalte alimente. Specialiştii spun că soluţia este, desigur, păstrarea pe cât posibil a curăţeniei.

Articole similare

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.