23 mai, 2018

PREVIZIUNEA este sumbră! Unul din 8 oameni va avea DIABET! În ce an se va întâmpla

Stil de viaţă

Această boală va crește galopant, dacă acum sunt afectați 9% din populația globului, atunci vor fi 14% și va avea un impact major, singura cale de a contrazice această previziune sumbră este combaterea obezității, spun oamenii de știință.

O persoană din 8 va suferi de diabet de tip 2 până în anul 2045, dacă rata obezității va continua să crească.

Anul trecut, 14% din populația globului era obeză, iar 9% sufereau de diabet de tip 2. Până în 2045, 22% vor fi obezi și 14% vor avea diabet de tip 2, sugerează estimările prezentate la Congresul european pentru obezitate din Viena.

Această creștere este dezastruoasă pentru sistemele de sănătate ale fiecărei țări.

În Marea Britanie, deja se cheltuiesc anual 14 miliarde de lire sterline pe an, fonduri alocate tratării și prevenirii acestei boli, adică aproximativ 10% din bugetul său, potrivit theguardian.com.

Persoanele cu diabet zaharat au nevoie de monitorizare, tratament și îngrijire, iar complicațiile care apar sunt multiple: amputări sau orbire!

Cercetătorii au calculat creșterea probabilă a obezității pentru fiecare țară. În cazul în care tendințele actuale din SUA vor continua, obezitatea va crește de la 39% în 2017 la 55% în 2045, iar diabetul ar crește de la 14% la 18%. Pentru a menține ratele de diabet în SUA stabile între 2017 și 2045, obezitatea trebuie să scadă de astăzi de la 38% la 28%.

În Marea Britanie, tendințele actuale prevăd că obezitatea va crește de la 32% astăzi până la 48% în 2045, în timp ce nivelurile de diabet vor crește de la 10,2% la 12,6%, o creștere de 28%. Pentru a stabiliza rata diabetului zaharat în Marea Britanie la 10%, rata obezității trebuie să scadă de la 32% la 24%.

“Fiecare țară este diferită, condițiile genetice, sociale și de mediu unice, motiv pentru care nu există o abordare unică pentru toți, care să și funcționeze. Fiecare țară în parte trebuie să își creeze cea mai bună strategie, personalizată”, a declarat dr. Alan Moses, cercetător danez.

Articole similare

TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPARE! Ce SANCTIUNI risti, daca ai un caine fara CIP!
AnimalZoo
TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPAR ...
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta a vorbit despre BANII pe care i-a castigat din TELEVIZIUNE. Este vorba de o SUMA COLOSALA
EVZMonden
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta ...
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMULUI! Editorial de Dan Andronic.
EVZ
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMUL ...
Dispozitivul care te va scuti de amenzi rutiere. Amenzile cresc când expiră excepţia introdusă prin noul Cod Rutier
CAPITAL
Dispozitivul care te va scuti de amenzi ...
Un mister al unei stele bizare a fost în sfârşit rezolvat după două secole de încercări
InfoActual
Un mister al unei stele bizare a fost î ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.