18 Mai, 2017

Primarul Techirghiolului se asigură că nămolul nu va lua calea exportului. ”Temerea noastră e că, așa cum se practică în România, vine un investitor străin și în scurt timp, această resursă va dispărea”

Ştiri

Durerile cronice trec, pielea se curăță de psoriazis iar deformările coloanei vertebrale se corectează după numai câteva zile de tratament cu nămol de Techirghiol. O arată numeroasele studii științifice și miile de pacienți români și străini care merg anual la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Primarul Techirghiolului Iulian Constantin Soceanu se teme, însă că stațiunea balneară ar putea dispărea curând dacă un investitor străin nu ar exploata corect resursele din această zonă. De aceea, a fost organizată o dezbatere privind activitatea minieră de explorare în perimetrul lacului Techirghiol. Tiberiu Duma, business development director în cadrul SC Formin SA propune ca un investitor să obțină licența de exploatare a zonei și să înceapă să construiască un hotel și un SPA. În momentul de fațăa, singura licență o are Sanatoriul balnear.

Soceanu se teme însă că, așa cum se practică în România, un investitor străin nu va exploata corect resursa și aceasta va dispărea în scurt timp și propune ca în licența de exploatare să fie menționat faptul că nămolul nu va lua calea exportului.

Legenda lui Tekir
Se spune că un bătrân tătar olog și orb pe numele de Tekir, a ajuns odată cu măgarul său din greșeală, pe malul lacului Techirghiol. S-a chinuit bătrânul ore în șir să iasă din noroiul mirositor, dar bidiviul încăpățânat nici că voia să se miște. Mare a fost însă mirarea și bucuria bătrânului când, ieșind din lac, și-a dat seama că ochii săi puteau distinge din nou o geană de lumină, iar picioarele sale, de multa vreme neputincioase, începuseră să-l asculte. Cât despre înțeleptul său bidiviu – plăgile urâte de pe spate i se vindecaseră, iar corpul său parcă trăia o nouă tinerețe. Aflându-se despre această vindecare, puhoi de oameni au ajuns pe malul acelui lac, scăldându-se și ungându-se cu nămol pentru a-și găsi tămăduire. Și câte minuni nu se petrec acolo – ologii încep din nou să meargă, oasele înțepenite își redobândesc tinerețea, femeile își recapătă fertilitatea, iar bolnavii de piept își găsesc tămăduirea
Astăzi, virtuțile terapeutice ale aurului negru, așa cum i se mai spune celebrului nămol de la Techirgiol au fost demonstrate prin studii riguroase.
” Nu ştiu dacă le putem spune „minuni”, efectelor nămolului, probabil în accepţiunea oamenilor fără o pregătire medicală sunt. Ce pot să vă spun este că poate este o „minune” faptul că o durere cronică, veche de ani, dispare sau scade în intensitate după un tratament balnear complex la Techirghiol, faptul că un pacient care foloseşte dispozitive ajutătoare de mers (fotoliu rulant, cârje, bastoane, etc) învaţă să meargă din nou sau reuşeşte să remedieze mult din deficienţă aici, faptul că un tânăr stresat, obosit va pleca cu „bateriile încărcate” pentru o perioadă lungă de timp după o cură balneară preventivă, faptul că tulburările de statică ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze) se corectează, faptul ca psoriazisul aproape că dispare, iar exemplele pot continua la nesfârşit deoarece patologia cu care ne confruntăm este extrem de variată”, explică dr. Elena-Valentina Ionescu, director medical al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.
Din punct de vedere al medicului, „minunile” sunt de fapt consecinţe ale actului medical, consecinţe fireşti, argumentate solid de numeroasele studii ştiinţifice desfăşurate la Techirghiol, argumentate de asemeni de numeroasele articole şi cărţi publicate în spaţiul naţional şi internaţional, prin munca intensă şi continuă de cercetare a medicilor sanatoriului.

 

Articole similare

ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ARUNCAT  pentru că nu era ”BUN LA LUPTE”!
AnimalZoo
ȘOCANT! Povestea lui Traian, un câine ...
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞIETOR după MOARTEA artistului: “Nu renunţa la noi…”
EVZMonden
Fosta iubită a lui Avicii, MESAJ SFÂŞ ...
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăsate de Ionela Prodan. O SINGURĂ persoană deține URIAȘA moștenire.
EVZ
Surpriză URIAȘĂ în cazul AVERII lăs ...
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcut de DNA
CAPITAL
Lovitură pentru DRAGNEA. Anunțul făcu ...
Klaus Iohannis afirma ca nu a creat niciun conflict institutional, pentru ca nu a vrut sa o revoce pe Kovesi
InfoActual
Klaus Iohannis afirma ca nu a creat nici ...

Lasa un comentariu