13 iun., 2018

Riscurile la care ne expunem atunci când nu dormim suficient

Ştiri

Nevoia de a ne petrece o treime din viaţă dormind are o bază biologică, neglijarea acestui aspect generând probleme la nivelul genelor noastre.

Copiii, mai afectaţi decât adulţii

La copiii, situaţia este atât de gravă încât specialiştii consideră că aceasta ar trebui să fie chiar o chestiune de sănătate publică.

Lipsa somnului îi va afecta de o manieră dramatică mai târziu, când vor fi adulţi. Astfel vor fi predispuşi la obezitate, afecţiuni metabolice, un risc mai mare de a suferi de boli psihice, predispoziţie pentru alcool şi droguri.

Cât de important este de fapt somnul

Este esenţial să conştientizăm cât de imprtant este somnul pentru noi, dar şi să ştim că factorii implicaţi în acest proces variază de la un individ la altul. Sunt persoane pentru care 4-5 ore de somn sunt suficiente, în timp ce pentru altele e nevoie de 8-9. Problemele societăţii de astăzi ne reduc timpul de somn , astfel că tot mai mulţi oameni suferă din această cauză. Prevalenţa acestei tulburări este foarte ridicată în ţările din occident, însă şi noi mergem pe acelaşi drum.

Consecinţele lipsei de somn

Primele cercetări privind somnul au început în anii 70, iar studiile ulterioare au arătat care sunt consecinţele pe care le are lipsa somnului. Printre acestea obezitatea morbidă, diabetul, bolile neurologice sau cele imunologice. De asemenea, suntem mai predispuşi la răceli, la accidente din cauza coordonării proaste a vederii, pierdem ţesut cerebral, arătăm rău şi suntem mai neatractivi.

Articole similare

TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPARE! Ce SANCTIUNI risti, daca ai un caine fara CIP!
AnimalZoo
TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPAR ...
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta a vorbit despre BANII pe care i-a castigat din TELEVIZIUNE. Este vorba de o SUMA COLOSALA
EVZMonden
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta ...
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMULUI! Editorial de Dan Andronic.
EVZ
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMUL ...
Dispozitivul care te va scuti de amenzi rutiere. Amenzile cresc când expiră excepţia introdusă prin noul Cod Rutier
CAPITAL
Dispozitivul care te va scuti de amenzi ...
Un mister al unei stele bizare a fost în sfârşit rezolvat după două secole de încercări
InfoActual
Un mister al unei stele bizare a fost î ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.