11 iun., 2018

Scapă de aceste boli pentru ca tenul tău să fie frumos!

Stil de viaţă

Ce femeie nu își dorește să aibă un ten frumos, sănătos și lipsit de riduri? Nu, nu vom vorbi despre creme sau tratamente faciale, ci despre acele afecțiuni care ne influențează pielea și tenul. Căci nu vom putea arăta bine dacă pielea noastră transpiră peste măsură, dacă avem o pilozitate excesivă, herpes ori o erupție cutanată.

Hiperhidroza

Hiperhidroza este o transpirație excesivă generalizată sau localizată la diferite regiuni ale corpului, inclusiv față. Este o stare patologică, o boală a glandelor sudoripare. În mod normal, în 24 de ore se elimină la suprafața pielii cam 800-900 ml de sudoare, cantitate imperceptibilă. Excesul de sudoare poate fi declanșat de mediul ambiant, emoții, intoxicații cu alcool, tuberculoză, diabet, hipertiroidism, obezitate, menopauză etc.

Această sudoare, atunci când se permanentizează, provoacă mai multe neajunsuri la nivelul epidermei. Astfel, ea va produce fisuri ce vor favoriza apariția de infecții microbiene, micotice și eczeme.

Hipertricoza

Hipertricoza reprezintă o creștere anormală a părului pentru vârsta, sexul sau pentru o anumită zonă a corpului.

Pilozitatea excesivă se întâlnește atât la femei, cât și la bărbați, la aceștia din urmă fiind normal până la un anumit grad.

Printre cauzele acestei boli se numără ereditatea, hormonii androgeni, hiperfuncția glandei hipofizare sau a suprarenalelor, tumorile ovariene, hiper(hipo)funcția tiroidei.

Cea mai frecventă și poate cea mai neplăcută dintre anomaliile inestetice, hipertricoza este o boală a părului.

Herpesul

Herpesul este o erupție acută de vezicule, grupate, situate pe o bază roșie, în special în jurul gurii, nasului și în regiunea genitală. Ea este cauzată de un virus și după prima infecție erupția reapare în același loc. Are o evoluție scurtă, iar vindecarea are loc după 7-10 zile.

Herpesul nu afectează grav pielea, însă pot lăsa după vindecare mici pete roșii.

Urticaria

Urticaria este o erupție cutanată acută sau cronică. Dă mâncărimi, se caracterizează prin papule sau plăci reliefate roșii ori palide. Erupția este rapidă și dispare fără urme. Ea este cauzată de alimente, paraziți intestinali, medicamente, soare, frig sau microbi.

Apariția urticariei are origine alergică la persoanele sensibilizate la una sau mai multe dintre cauzele enumerate. Urticaria nu modifică foarte mult aspectul pielii.

Articole similare

TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPARE! Ce SANCTIUNI risti, daca ai un caine fara CIP!
AnimalZoo
TOT ce trebuie sa stii despre MICROCIPAR ...
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta a vorbit despre BANII pe care i-a castigat din TELEVIZIUNE. Este vorba de o SUMA COLOSALA
EVZMonden
Gabriela Cristea a spus ADEVARUL! Vedeta ...
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMULUI! Editorial de Dan Andronic.
EVZ
LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMUL ...
Dispozitivul care te va scuti de amenzi rutiere. Amenzile cresc când expiră excepţia introdusă prin noul Cod Rutier
CAPITAL
Dispozitivul care te va scuti de amenzi ...
Un mister al unei stele bizare a fost în sfârşit rezolvat după două secole de încercări
InfoActual
Un mister al unei stele bizare a fost î ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.