10 aug., 2018

Se apropie ca valoare nutritivă de cele de origine animală. Ce face însă ca acest aliment să fie extraordinar

Sănătate de la A la Z

Dacă sunt consumate crude, semințele de floarea soarelui sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră.

Foarte important, aceste seminţe conţin peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritivă de cele de origine animală.

Reprezintă în același timp o bună sursă de antioxidanți, seleniu și vitamina E, compuși care previn sau limitează distrugerea celulară, ceea ce le recomandă celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet.

De asemenea sunt bogate în vitaminele B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli.

Datorită grăsimilor polinesaturate și monosaturate, semințele sunt recomandate totodată celor care au colesterolul crescut.

Semințele de floarea soarelui reprezintă totodată o sursă importantă de acid foloc, esențial pentru formarea de noi celule și țesuturi.

În același timp luptă împotriva constipației. Consumate în stare crudă ele nu își pierd din beneficii, însă chiar și așa trebuie consumate în candități rezonabile, un consum zilnic de 15 – 20 de grame fiind unul optim.

O lingură de sâmburi într-o salată îi dă acesteia o savoare deosebită, la fel, o lingură de sâmburi pe câţiva covrigi sau pe o pâine.

Consumul unei cantităţi prea mari de seminţe şi cu o frecvenţă anulează însă beneficiile acizilor asupra inimii prin creşterea ponderală.

Sâmburii de floarea soarelui – ca de altfel toţi sâmburii oleaginoşi – reprezintă deci un aliment sănătos, însă, trebuie subliniat, numai dacă se consumă cu măsură.

Seminţele de floarea soarelui şi fisticul au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g. 35 gr de seminţe de floarea soarelui conţin: 61% din DZR (doza zilnică recomandată) de vitamina E, 34% din DZR de vitamina B1, 31% din DZR de cupru, 28% din DZR  de magneziu, 26% din DZR de seleniu, 23% din DZR de fosfor, aducând un aport de 204 calorii.

Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA unui ACT DE CRUZIME FAȚĂ DE UN ANIMAL
AnimalZoo
Cum trebuie procedat pentru RECLAMAREA u ...
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pentru care Alina Vidican NU si-a facut nicio RELATIE dupa DIVORTUL de Cristi Borcea
EVZMonden
Exploziv! S-a aflat ADEVARATUL MOTIV pen ...
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o vedetă A DECIS SĂ PLECE. Motive încă neelucidate. ALERTĂ în media.
EVZ
Antena 3. PIERDERE GREA. După 16 ani, o ...
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ:  S-a dovedit a fi o MARIONETĂ jalnică şi de o incompetenţă crasă
CAPITAL
Vorbe grele despre Viorica DĂNCILĂ: S ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.