27 Feb, 2018

Simptome neobișnuite ale bolii Alzheimer care apar înaintea problemelor de memorie

Sănătate de la A la Z

Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristețea, iritabilitatea și somnolența fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfășurat în 34 de centre de depistare american.

Tulburările de memorie sunt, de obicei, cele care apar primele în boala Alzheimer și, de asemenea, cele care îi fac pe oameni să meargă la medic. De multe ori, doctorii se gândesc la o tulburare benignă legată de vârstă și trec mai rar la o diagnosticare a unei reale boli Alzheimer. De obicei, în boala Alzheimer este afectată memoria faptelor recente. “Bolnavii uită un lucru aflat cu câteva minute înainte; este o incapacitate de a fixa prezentul, de a învăța lucruri noi”, explică neurologul Jean-Pierre Polydor într-un manual pentru cei care se află în preajma bolnavilor de Alzheimer și vor să înțeleagă maladia.

Dezorientarea în timp (nu stiu ce an este, de exemplu) și spațiu (se pot pierde în propriul cartier), pot fi, de asemenea, simptome ale bolii.
De asemenea, apar și tulburări psihologice și comportamentale. De exemplu, depresie, apatie, agitație, agresivitate.

Dar ceea ce este mai surprinzător în studiul realizat sub conducerea profesorului Catherine Roe de la Universitatea Washington (SUA), publicată în 2015 in Jurnalul International Neurologie, este că aceste simptome sunt uneori prezente, chiar înaintea apariției tulburărilor de memorie.

Articole similare

Au furat CĂȚELUL unei fetițe de 4 ani. Uite ce au făcut cu el după ce au aflat al cui este
AnimalZoo
Au furat CĂȚELUL unei fetițe de 4 ani ...
Adela Popescu, despre PRIMA EXPERIENTA SEXUALA! O sa ramai MASCA cand o sa vezi CINE a initiat-o in TAINELE AMORULUI
EVZMonden
Adela Popescu, despre PRIMA EXPERIENTA S ...
Avertisment oficial. PENSIILE românilor vor fi grav afectate!
CAPITAL
Avertisment oficial. PENSIILE românilor ...
Dancila ii scrie public lui Toader sa lamureasca urgent "lista lui Gadea". A aparut si prima reactie de la Comisia Europeana
InfoActual
Dancila ii scrie public lui Toader sa la ...

Comentarii

  • Mulumesc !Cred ca si eu treebuie sa merg la un neurolog.