24 aug., 2015

Simptomele care anunță cancerul la creier

Sănătate de la A la Z

Există două tipuri de cancer la creier, potrivit dr. Henry Brem, directorul departamentului de neurologie de la spitalul Johns Hopkins.

  1. Primar. Este cancerul care începe în creier. Jumătate dintre cazurile de cancer cerebral primar sunt metastazice. Speranța de viață a unui adult cu acest tip de cancer este de 20 de luni.
  2. Secondar sau metastazic. Acesta este mai des întâlnit și și se răspândește la creier după ce s-a declanșat în altă parte a corpului. Speranța de viață a unui pacient cu acest tip de cancer este greu de estimat. ”Poate să trăiască 20-30 de ani sau să moară după doar câteva luni”, a adăugat dr. Brem.

La ce vârste apare?

Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la două categorii de vârstă: la copii și la adulții de 50 de ani.

Simptome

Semnele generale și simptomele pot include: debutul sau modificarea caracteristicilor durerilor de cap (dureri de cap care treptat devin mai frecvente și mai severe), senzații de greață inexplicabile sau vărsături, probleme de vedere, cum ar fi vederea încețoșată, vederea dublă sau pierderi de vedere periferică, pierderea treptata a simțurilor sau a mișcării/funcționării unui braț sau picior, dificultăți în menținerea echilibrului, dificultăți în vorbire, confuzie în problemele de zi cu zi, schimbări de personalitate sau de comportament, convulsii, mai ales la o persoană care nu are o istorie de convulsii, probleme de auz.

Articole similare

Înnebunit după apă. Uite ce face un cățel în fiecare dimineață!
AnimalZoo
Înnebunit după apă. Uite ce face un c ...
Antonia si Alex Velea dau din casă. Au vorbit DESCHIS despre certurile dintre ei
EVZMonden
Antonia si Alex Velea dau din casă. Au ...
Bianca Drăgușanu a RUPT tăcerea. Ce s-a ÎNTÂMPLAT în DORMITOR de s-a ajuns la DIVORȚ? Urmează mărturii grele....
EVZ
Bianca Drăgușanu a RUPT tăcerea. Ce s ...
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a intrat în faliment este un afacerist din imobiliare care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în primă instanță
CAPITAL
UPDATE EXCLUSIV Primul român care a int ...
Horoscop zilnic: 21 iunie 2018
InfoActual
Horoscop zilnic: 21 iunie 2018

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.