11 iun., 2018

Care este un important factor de stres în viața femeilor și de ce se simt ele NEGLIJATE

Stil de viaţă

Nu copiii le STRESEAZĂ pe femei, ci soții! Care este cauza

Un număr din ce în ce mai mare de femei reclamă nevoia acută a bărbaților de a fi ocrotiți. În loc să își păstreze locul ancestral, de stâlp al familiei, inhibați de femeile de succes, din ce în ce mai mulți soți devin o sursă de stres, prin atitudinea copilăroasă și nevoia de a fi ocrotiți.

Soții reprezintă un factor de stres de 2 ori mai mare decât propriii lor copii.

Studiile arată că femeile au un nivel de stres de 8,5 din 10, iar 46% din femeile implicate în studiu au declarat că partenerul de viațăle le provoacă mai mult stres decât copiii.

Studiile au mai descoperit că:

1 din 5 femei se declară nemulțumite de ajutorul primit din partea soțului.

3 din 4 mame îndeplinesc singure cea mai mare parte a activităților legate de întreținerea casei și responsabilitățile părintești.

Aproape toate mamele se declară stresate de faptul că nu au timp să facă tot ceea ce ar trebui făcut.

Mai mult, studii ale Universității din Padova au demonstrat că după ce bărbații sunt părăsiți de neveste, starea lor de sănătate se deteriorează. Nu același lucru se întâmplă cu femeile, a căror stare de sănătate se îmbunătățește după ce se despart de partener. Explicația acestui fapt, spun cercetătorii, este aceea că bărbații se bazează mai mult pe femei decât femeile pe bărbați.

Ce spun femeile că ar fi o sursă de stres în viața lor.

Neimplicarea bărbatului. Femeile își doresc ca bărbații lor să se implice în mod egal în activitățile de familie: temele copiilor, vizite la medic etc. Cu toate că ambii parteneri au serviciu cu normă întreagă, cel mai adesea, astfel de responsabilități cad exclusiv în grija femeilor.

Ce trebuie să faceți! Când vă simțiți în minoritate, fără sprijin, discutați cu partenerul de viață această problemă. Ar trebui să faceți o listă cu toate lucrurile mărunte care trebuie rezolvate în fiecare săptămână, și împărțite între voi. De asemenea, notați într-un calendar datele importante astfel încât niciunul dintre parteneri să nu fie stresat că ar putea uita sau rata anumite evenimente, potrivit positivethingsonly.com

Paradoxal, bărbații și-ar dori să fie soți și tați buni, e posibil ca partenera să le insufle o neîncredere și atunci ei renunță. Femeile sunt creative și au idei extraordinare, atât pentru copii, cât și pentru întreaga familie. În cazul în care bărbații nu vă ajută cum ați vrea, pare mult mai simplu să preluați voi sarcina decât să îi puneți să își îmbunătățească ei comportamentul. Încercați să rezistați tentației și profitați de timpul câștigat pentru a vă reîncărca bateriile.

O altă cauză este lipsa intimității, când timpul petrecut în 2 de cei doi soți aproape că dispare. Când apar copiii, ei încep să se îndepărteze unul de altul. Nu uitați, nu sunteți doar părinți, sunteți un cuplu! Încercați să vă rezervați anumite perioade pe care să le petreceți cu partenerul, pentru a menține flacăra iubirii vie.

Articole similare

Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMPANIE în preajma copiilor? Uite ce spune Andreea Bănică
AnimalZoo
Cât de potrivite sunt ANIMALELE DE COMP ...
Exploziv! Momente DRAMATICE pentru Anamaria Prodan! Celebra impresară a fost ÎNŞELATĂ de SOŢUL său: “E o frustrată, mi s-a făcut milă de ea…”
EVZMonden
Exploziv! Momente DRAMATICE pentru Anama ...
AVENTURILE PICANTE ale unui marinar/reporter la 10.000 de metri deasupra OCEANULUI. Reporter de Cursă Lungă.
EVZ
AVENTURILE PICANTE ale unui marinar/repo ...
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vindem toată țara? Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate
CAPITAL
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vinde ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.